Hastalarını Yüksek Dozda İnsülinle Öldürdü: Rekor Hapis Cezası Aldı! Hastalarını Yüksek Dozda İnsülinle Öldürdü: Rekor Hapis Cezası Aldı!

AB Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Komisyon’un, AB Konseyine Ukraynalılara yönelik geçici korumanın 4 Mart 2024’ten 3 Mart 2025’e kadar uzatılmasını teklif ettiği bildirildi. Komisyon’un teklifinin, AB Konseyince onaylanması gerekiyor.

Ukraynalılar AB’de Nelerden Faydalanıyor?

AB genelinde Geçici Koruma Yönergesi’nden faydalanan 4 milyon civarı Ukraynalı bulunuyor. AB, savaşın başlamasının akabinde Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan kaçanların sayısının hızla artması üzerine, 2001’de çıkarılan AB Geçici Koruma Yönergesi’ni ilk kez harekete geçirmişti. Bu kapsamda Ukraynalılar, AB ülkelerinde oturma izni alabiliyor, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor, iş bulup çalışabiliyor. Ukraynalılara, sosyal refah, barınma ve geçim yardımı gibi imkanlar da veriliyor.

Geçici Koruma Nedir?

Geçici koruma, kitlesel olarak ülkelerinden kaçmak zorunda kalan kişilere uluslararası koruma sağlayan bir mekanizmadır. Geçici koruma, mülteci statüsü vermek yerine, sığınmacılara belirli bir süre için güvenli bir ortam sunar. Geçici koruma süresi sona erdiğinde, sığınmacılar ya ülkelerine geri döner ya da başka bir çözüm bulunur.

Kaynak: AA