Emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla 5000 TL ikramiye ödeneceği müjdesi verilmişti. Peki, bu ikramiye ne zaman yatacak, kimler alabilecek, nasıl hesaplanacak? İşte, emekli ikramiyesiyle ilgili merak edilenler…

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyesi ödemesi, TBMM’de kabul edilen torba yasa ile yasalaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, emekli ikramiyesi ödemeleri Kasım ayının ilk yarısında yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım’ı geçmeyeceğini açıkladı. Emekli ikramiyesi ödemeleri, emekli tahsis numarasının son hanesine göre sıralı olarak yapılacak.

Emekli ikramiyesi kimlere verilecek?

Emekli ikramiyesi, çalışmayan SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine verilecek. Çalışan emekliler, emekli olup da faaliyette bulunanlar, yaşlılık aylığı alanlar, milli sporcular, evde bakım maaşı alanlar bu ödemeden yararlanamayacak. Dul ve yetim maaşı alanlar ise kısmi olarak ikramiyeden faydalanabilecek. Dul olup çocuğu olmayanlar yüzde 75, dul olup çocuğu olanlar yüzde 50, yetimler ise yüzde 25 oranında ikramiye alacak.

Emekli ikramiyesi nasıl hesaplanacak?

Emekli ikramiyesi, emekli aylığının tamamı üzerinden hesaplanacak. Birden fazla dosyadan gelir veya aylık alanlar, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ikramiye alacak. Örneğin, emekli aylığı 1000 TL olan bir kişi, 5000 TL ikramiye alacak. Eğer bu kişi dul veya yetim ise, yukarıda belirtilen oranlara göre ikramiye miktarı değişecek.

Emekli ikramiyesi yatmadı nereyi arayabilirim?

Emekli ikramiyesi ödemeleri, PTT aracılığıyla yapılacak. Ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulamak mümkün. e-Devlet’te “diğer emeklilik işlemleri” bölümünden “emekli günlük ödeme kısmı” sorgulaması yapılarak ödeme durumu görülebilir. Ayrıca, Alo 170 iletişim merkezi de 7/24 hizmet vermektedir. Ödeme ile ilgili herhangi bir sorun yaşayanlar, bu kanallardan bilgi alabilir.

Tarım Dışı İstihdam Verisi Nedir? Tarım Dışı İstihdam Verisi Neden Önemlidir? Tarım Dışı İstihdam Verisi Nedir? Tarım Dışı İstihdam Verisi Neden Önemlidir?

Emekli ikramiyesi son dakika 2023

Emekli ikramiyesi ödemeleri, 2023 yılında da devam edecek. Emeklilere her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde 1000’er TL ikramiye ödeniyor. Bu ödemeler, 2023 yılında da aynı şekilde yapılacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin durumunu yılbaşında tekrar gözden geçireceklerini ve her türlü fedakarlığı sergileyeceklerini söyledi. Bu da, emeklilere yeni bir ikramiye müjdesi olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ