Bu haftadan sonra bir sonraki süper ay 2024 yazına kadar gökyüzümüzü süslemeyecek. Perşembe günkü ay gözlemlemek ve nerede ve ne zaman bakacağınız hakkında bilmeniz gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz. 

Süper Ay / Harvest Moon Ne Zaman?

Dolunay İşte bu akşam güneş batıktan hemen sonra ufukta parlayacak. Ay, Perşembe günü 28 Eylül'de saat 19:00 civarında parlak ve canlı görünecek, ancak Farmers' Almanac'e göre tam dolunay Cuma günü saat 06:00 civarında gerçekleşecek.

Süper Ay Nedir?


Bu ayın gök olayı sıradan bir ay değil; bu, bir dolunay süper ayı. Bu isim Eylül ayının ayına verilen ad - Eylül ekinoksu'na en yakın olan - çünkü ilkbaharda ne ekildiyse şimdi hasat zamanıdır, Farmers' Almanac'e göre. Diğer adlar arasında "mısır ayı" ve "arpa ayı" da bulunur.

Dolunay Süper Ay'ı Nasıl Görebilirsiniz?


Tam turuncu küre, gözlem uygulaması SkySafari'ye göre doğu gökyüzündeki Kova ve Balık yıldızlarının yakınında parlayacak. Onu görmek için Perşembe günü güneş batmadan önce dışarı çıkın ve doğuya doğru görelilikle geniş bir manzaraya sahip bir nokta bulun, bu bir plaj veya manzara seyir noktası gibi. Güneş batışı sırasında parlayacak, ardından Cuma akşamına kadar parlamaya devam edecek.

Dolunay süper ayı, 29 Eylül Cuma günü saat 05:57'de en parlak noktasına ulaşacak. Cuma akşamı yeniden görünecek, bu da ayın sonunu kapatmak için iki kez tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

Çin'in dev radyo teleskobu, 900'den fazla pulsar tespit etti Çin'in dev radyo teleskobu, 900'den fazla pulsar tespit etti

Ay'ın ışıltısı Cuma sabahı zirveye ulaşsa da, ufukta olduğunda Perşembe ve Cuma akşamları daha büyük görünüyor. Bu, Londra Doğa Tarihi Müzesi'ne göre ay illüzyonu olarak adlandırılan bir fenomendir, bu fenomen nesnelerin, ay gibi, gökyüzünde olduğundan daha büyük görünmesini sağlar.

Bir Sonraki Süper Ay Ne Zaman?


Bu yıl süper ay ile şanslı olmuş olabiliriz, ancak şimdi kurak bir döneme giriyoruz - bu, Perşembe ve Cuma günü ayın güzelliğini tadını çıkarmak için daha da fazla neden. Bundan sonra bir sonraki süper ayı Eylül 2024'te görmeyeceğiz, ardından Ekim ve Kasım aylarında tekrar gözlemleyebileceğiz.

Bu ayın gök olayı sıradan bir ay değil; bu, Eylül ayının ayına verilen ad - Eylül ekinoksu'na en yakın olan - çünkü ilkbaharda ne ekildiyse şimdi hasat zamanıdır, Farmers' Almanac'e göre. Diğer adlar arasında "mısır ayı" ve "arpa ayı" da bulunur.

Kaynak: HABER MERKEZİ