SAĞLIK Bakanlığı'nın Yüzme Suyu Takip Sistemi'nde, Türkiye genelindeki 1501 plaja ilişkin bakteri analizi yayınlandı; Ege Bölgesi'nde İzmir, Muğla, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale'de numune alınarak yapılan ölçümlerde sonuçların 'mükemmel' çıktığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Yüzme Suyu Takip Sistemi kapsamında Türkiye genelindeki kıyılarda bulunan 1501 plajı incelendi. Deniz sularından örnekler alan ekipler, escherichia coli (koli basili) ve intestinal enterokok olmak üzere iki ayrı bakterinin ölçümlerini yaptı. Ölçüm ardından escherichia coli 0-100 arası 'mükemmel', 100-1000 arası 'iyi ve yeterli', 1000 ve üzeri 'zayıf - plaj yüzme amaçlı kullanılamaz', intestinal enterokok ise 0-100 arası 'mükemmel', 100-370 arası 'iyi ve yeterli', 370 ve üzeri 'zayıf - plaj yüzme amaçlı kullanılamaz' kriteri üzerinden değerlendirme yapıldı. Ölçüm sonuçları 'https://yuzme.saglik.gov.tr/' adresinden 7/24 paylaşıldı.

Ege'nin İzmir kıyılarındaki Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça, Güzelbahçe, Karaburun, Seferihisar, Selçuk ve Urla'daki toplam 175 plajdan alınan numunelerin sonuçları 'mükemmel' düzeyde çıktı. Ayrıca Muğla'da 242, Aydın'da 76, Balıkesir'de 81, Çanakkale'de 40 plajda da numune sonuçlarının 'mükemmel' düzeyde olduğuna dikkat çekildi.(DHA)



FOTOĞRAFLI

Başkan Mutlu Atatürk Lisesi Pilav Günü’ne katıldı Başkan Mutlu Atatürk Lisesi Pilav Günü’ne katıldı

Kaynak: DHA