Aydın il genelinde enerji altyapısını güçlendirmek ve daha sağlıklı bir elektrik akışı sağlamak adına ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. düğmeye bastı. 10 Şubat günü sabahın ilk ışıklarıyla başlayacak olan planlı kesintiler, kentin hem sahil şeridini hem de iç kesimlerini doğrudan etkileyecek.
Aydınlı vatandaşlar için 10 Şubat, planlı bakım çalışmalarıyla geçecek bir gün olacak. ADM Elektrik'ten yapılan resmi açıklamaya göre, kesintilerin temel sebebi "Şebeke Yenileme ve Bakım Çalışmaları" olarak belirtildi. Arıza risklerini minimize etmek amacıyla yapılan bu operasyonlarda özellikle Didim ve Nazilli’deki yoğunluk dikkat çekiyor.
Didim’de Dev Kesinti
Turizmin kalbi Didim’de 10 Şubat günü oldukça geniş bir alan enerjisiz kalacak. Saat 08:45 ile 15:45 arasında gerçekleşmesi beklenen kesintiden şu bölgeler etkilenecek:
-
Altınkum Mahallesi: Atatürk Bulvarı, Barış Caddesi, İnönü Bulvarı ve bağlı olan onlarca sokak (35, 36, 40, 70, 80. sokaklar dahil).
-
Çamlık Mahallesi: Akdeniz Caddesi, Gökduman Caddesi, Vatan Caddesi ve Manastır Caddesi çevresi.
-
Fevzipaşa Mahallesi: Uslu Caddesi, Mehmet Korucu Caddesi ve Yıldız Caddesi civarındaki tüm sokaklar.
-
Denizköy ve Yeni Mahalle: Cumhuriyet Caddesi, İstiklal Caddesi ve Egemenlik Caddesi üzerindeki aboneler.
Ayrıca Didim Hisar Mahallesi'nde öğleden sonra 16:30 - 18:30 saatleri arasında da ek bir çalışma yapılması planlanıyor.
Nazilli ve Bozdoğan’da Planlı Şalter İndirme
Nazilli’de gün boyu sürecek farklı periyotlarda kesintiler mevcut. Özellikle sanayi ve yerleşim alanlarını kapsayan bölgeler şu şekilde:
-
Sümer ve Çapahasan Mahalleleri: Saat 09:00 ile 15:00 arasında Beş Eylül Caddesi ve Hacı Nuri Caddesi çevresinde kesinti yaşanacak.
-
Kırsal Bölgeler: Kozdere, Yalınkuyu, Demirciler ve Haydarlı mahallelerinde sabah saatlerinde kısa süreli, öğleden sonra ise daha geniş kapsamlı kesintiler öngörülüyor.
-
Bozdoğan: Ziyaretli, Pınarlı ve Akçay mahallelerinde 09:30 - 12:30 arası; Haydere ve Çamlıdere mahallelerinde ise 09:00 - 15:00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.
Karacasu'da Bakım Mesaisi
Karacasu ilçesinde de Yaylalı ve Bereketli mahallelerinde öğleden sonra 13:00 - 18:00 saatleri arasında şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle elektrikler kesilecek.