Taziyemiz Var!

130 bin canımızı kaybettiğimiz 6 Şubat'ın yıl dönümünde, Şef Ebru Baybara Demir ve gönüllüler Hatay'a taziye sofrası kuruyor. Yaşanan kayıpları anmak ve unutmadıklarını göstermek için yaklaşık 10 bin kişilik bir taziye yemeği hazırlayacak olan gönüllüler, Türkiye'nin dört bir yanından Hatay'da buluşmaya başladı. Pişirme işlemi 5 Şubat akşamı 20.00'de başlayacak ve gece boyunca sürecek.

Gönül Mutfağı ve Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi geçtiğimiz yıl depremzedelere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için bir araya geldi ve hem farklı ülkelerden hem de ülkemizin dört bir yanından iyilik ellerini buluşturdu.

İzmir'den de Gönüllüler Var

Yurt dışından olduğu gibi Türkiye'nin 81 ilinden de çok farklı meslek gruplarından gönüllüler var Gönül Mutfağı'nda. Zorlu hava koşullarına rağmen kilometrelerce yol kateden gönüllüler, sadece çorbaya tuz bile atsak bizim için büyük mutluluk diyor. Bu acılı günün yıl dönümünde bölge halkının yanında olmak isteyen gönüllüler, 10 bin kişilik taziye yemeği hazırlayarak, acıları paylaşacak.

Gönül Mutfağı Nedir ve Ne Zaman Kuruldu?

Gönül Mutfağı, 6 Şubat 2023 tarihinde Hatay, İskenderun'da meydana gelen depremin ardından depremzedelerin sıcak yemek ve gıda ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan bir girişim. Sosyal gastronomi şefi Ebru Baybara Demir koordinatörlüğünde yürütülen bu inisiyatif, gönüllü kişiler ve kurumlar tarafından destekleniyor.

Gönül Mutfağı Yemek

Gönül Mutfağı'nın Faaliyetleri ve Katılımcıları

Gönül Mutfağı, 6 Şubat - 30 Haziran 2023 tarihleri arasında 3.000'den fazla gönüllü tarafından yönetildi ve 17 milyon kap yemek hazırlayarak depremzedelere dağıttı. İlk olarak İskenderun Muhyiddin İbni Arabi KYK yurdunda faaliyete geçen mutfak, daha sonra İbrahim Çeçen Vakfı Konteyner Kent mutfağına taşındı.

Gönül Mutfağı'nın Sürekli Destek ve Faaliyetleri

Gönül Mutfağı, bölgedeki çalışmalarına 12 aylık süreç boyunca aralıksız devam etti. Sıcak yemek dağıtımının yanı sıra hijyen malzemesi, erzak dağıtımı, iftar ve sahur hazırlığı, yaz aylarında soğuk su dağıtımı ve Hatay'daki ilköğretim okullarındaki öğrencilere kahvaltı dağıtımı gibi faaliyetler gerçekleştirdi. Tüm bu organizasyonlar yapılırken, mümkün olduğunca yerel üreticilerin desteklenmesine özen gösterildi.

Gönül Mutfağı

Gönül Mutfağı'na Nasıl Destek Olabilirsiniz?

Gönül Mutfağı'na destek olmak için gönüllü olarak çalışabilir veya Topraktan Tabağa "Deprem Yardımı" bölümü üzerinden gıda desteğinde bulunabilirsiniz. Destek için iletişim bilgileri şöyle:

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi öğrenciler ile bir araya geliyor Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi öğrenciler ile bir araya geliyor
  • Gönüllü Katılım: 0507 505 10 76
  • Kurban ve Adak Destekleri: 0507 248 71 90
  • Gıda Desteği: www.topraktantabaga.com.tr - Deprem Yardımı - 0533 142 75 26

Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Destekleri

Topraktan Tabağa, Türkiye'nin ilk sosyal kooperatiflerinden biri. Sorgül buğdayının canlandırılması gibi projelerle öne çıkan kooperatif, pandemi döneminde bölgedeki küçük çiftçi ve üreticilere de destek oldu. Kooperatifin şeffaf ve güvenilir yapısı, Gönül Mutfağı'nın etkin bir şekilde faaliyet göstermesini sağladı.

Topraktan Tabağa'nın, deprem bölgesindeki mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğu destekler, gıda alımlarından dağıtıma kadar geniş bir yelpazede gerçekleşiyor.

Kaynak: Haber Merkezi