CHP’den belediye başkanı seçilerek, görevine resmen başlayan Serdar Sandal seçim öncesi verdikleri tüm sözleri tutacaklarını söyledi. “Bayraklı’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Sandal, “Sözümün arkasındayım. Bu kentte biri yatağa aç girerse ve bir çocuk okuyamazsa maddi imkansızlıklardan dolayı o oturacağımız koltuk bana, meclis üyelerine ve bütün çalışanlara haram olsun. Vatandaşa hizmet edeceğiz. Amirimiz vatandaş. Yeni bir kent inşa edeceğiz ve bütün dünyaya bu kentin adını duyuracağız. Bu kenti çocukların, gençlerin ve kadınların omuzlarında yükselteceğiz” dedi.

Çiçek yerine bağış

Öte yandan Başkan Sandal tebriklerini ileten herkese teşekkür ederek; çiçek yerine engelli yurttaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanmasının kendisini daha çok mutlu edeceğini ifade etti.

Bayraklı ilçe seçim kurulunda düzenlenen mazbata törenine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yanı sıra, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İYİ Parti ilçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, meclis üyeleri, CHP il yönetimi temsilcileri, ilçe gençlik ve kadın kolları üyeleri ile yoğun yağmura rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.

Mazbata töreninin ardından belediye binasındaki Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak, çelenk sunumu gerçekleştirildi. Başkan Sandal belediye mührünü ve görevi başkan vekili Fahrettin Orandı’dan devraldı. Meclis salonunda personel ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Sandal, “Kimseyi ötekileştirmeye değil, toplumun tamamına hizmet etmeye geliyoruz. Bizim için vatandaşın kimliği, inancı, oy verdiği partinin çok büyük bir önemi yok. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni bunların bizim dünya anlayışımızda ve bizim zihnimizde bir değeri yok. Bunu bütün arkadaşlarımın böyle bilmesini istiyorum” diye konuştu.

Yeni bir ‘Bayraklı’ inşa edeceğiz

Başkan Sandal sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaştan aldığımız kaynakları sağa sola savurmadan toplumun bütün ihtiyaçlarına, doğru hizmete yönelik ne gerekiyorsa o sahanın dışına çıktığınızda bilin ki; karşınızda Serdar Sandal var. Bu kadar net, bu kadar açık. Vatandaşın her kuruşunun hakkını sormayan Serdar Sandal namerttir. Yeni bir Bayraklı inşa edeceğiz. Dünya kenti Bayraklı oluşturacağız. Açlıkla, yoksullukla mücadele edeceğiz. Okula gidemeyen çocukların derdini derdimiz bileceğiz. Bu kent Karşıyaka, Bornova ve Konak’ın gölgesinden çıkacak. Biz Bayraklılıyız. Yeni bir kent inşa edeceğiz ve bütün dünyaya bu kentin adını duyuracağız. Bu kenti çocukların, gençlerin ve kadınların omuzlarında yükselteceğiz.”

Çiçek yerine engelleri kaldıralım

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal makamına oturmasının ardından gelen tebriklere teşekkür ederek, çiçek yerine engellilere tekerlekli sandalye olarak geri dönecek bir kampanyanın kendilerini daha mutlu edeceğini söyledi. Sosyal medya hesabından da duyuru yapan Başkan Sandal, İzmir Engelli Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Yardımlaşma Derneği’ne bağışta bulunulmasının çiçeklerden daha değerli olduğu notunu düştü. Bağış için derneğin iban numarasına destekte bulunulabilir. IBAN: TR460001000803784478645001