Buca hafta sonunda neşeli ve yemyeşil bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Binlerce İzmirli, Nif Dağı’nın lezzetli otları ile Buca Karacaağaç’ta düzenlenen 4. Neşeli Otlar Şenliği’nde buluştu. Güneşli ve pırıl bir havada Nif Dağı’nın tadına doyulmaz otları ve yöresel lezzetleriyle keyifli bir gün geçiren İzmirliler birbirinden renkli etkinlik ve konserlerle coştu.
Buca Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen “Neşeli Otlar Şenliği” Karacaağaç Mahallesi’nde yapıldı. İlçede köy turizmini geliştirmek, köylerde yetişen ot ve bitki yemeklerini tanıtmak, yöresel ot yemekleri kültürünü yaşatmak için düzenlenen Şenlik, kortej yürüyüşü ile başladı.

Köy turizmi canlanıyor


Buca Belediyesi Halk Dansları topluluğunun muhteşem gösterisi ile renklenen şenliğin açılış töreninde konuşan Karacaağaç Muhtarı Dursun Atagün, 700 yıllık bir geçmişi olan Karacaağaç’ta şifa kaynağı lezzetleri İzmirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, köy kültürünü yaşatıp, turizmini canlandırmak için yapılan çalışmalarda güzel noktalara geldiklerini şenlik sayesinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
4. Neşeli Otlar Şenliği, açılış töreninin ardından ot yemekleri tadım etkinlikleri, birbirinden renkli halk oyunları gösterileri ve Buca Belediyesi Pop Orkestrasının sunduğu muhteşem konser ile devam etti.

Zengin tatlar büyüledi


Nif Dağı’ndan fışkıran tadına doyulmaz ot çeşitlerini binlerce İzmirliyle buluşturan Şenlik’te, Karacaağaç ve çevre köylerden gelen yerel üreticilerin kurduğu Köy Ürünleri Üretici Pazarı’nın zengin tezgahları ziyaretçileri büyüledi. Ot yemeklerinden böreklere, organik reçelden tereyağına, yöresel lezzetler keşkekten erişteye kadar yüzlerce çeşit ürünle buluşan ziyaretçiler, sağlıklı tatları deneyimleme fırsatı buldu. Şehrin yorucu havasından kurtulup, Karacaağaç Köyü’nün eşsiz doğasında temiz havanın keyfini yaşayan İzmirliler, doğadan toplanan çeşit çeşit otlar ve bu otlardan yapılan birbirinden lezzetli ot yemeklerini ot tadım standında deneme fırsatı buldu, tariflerini aldı. El emeği göz nuru el işlerinin de sergilendiği stantlar ziyaretçilerin akınına uğradı.

Köy halkı tarafından organik zeytinyağı ile hazırlanan birbirinden lezzetli yemek ve tatlıların rekabet ettiği yemek yarışmasında ise kıyasıya rekabet yaşandı, jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı.