Konak Belediyesi, bayram öncesi yaptığı erzak yardımlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların mutfak giderlerine katkıda bulundu.

113 mahallede belirlenen adreslere giden görevliler içinde makarna, pirinç, bulgur, şeker, sıvı yağ, kadayıf, toz şeker, çay, kırmızı ve yeşil mercimek bulunan gıda paketlerini kimseyi rencide etmeden dağıttı. Yardım paketleri büyük bir özenle, bizzat kişinin kendisine teslim edildi. Bu sayede dağıtım sırasında karmaşanın önüne geçilirken, yardım alan kişilerin kimlikleri de gizli kalmış oldu.

GAZİLER UNUTULMADI


Konak Belediyesi ayrıca Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi üyelerine de gıda yardımında bulundu. Karataş'taki dernek binasında gerçekleşen dağıtıma Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Şube Başkanı Emekli Albay Gazi Mehmet Gökmen tarafından karşılanan Pekdaş, erzak yardımından yararlanan gazi ve gazi yakınlarını selamlayarak, Ramazan Bayramı'nı kutladı. Vatanı uğruna savaşmış şehit ve gazilerin unutulmaması gerektiğini dile getiren Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak her zaman gazi ve gazi yakınlarının yanlarında olduklarını söyledi. Dayanışmanın önemine değinen Pekdaş, "Bizler dayanışma içinde, aydınlık yarınlara inanarak zorlukların üstesinden gelebiliriz. Bu irade biz de fazlasıyla var" dedi.

Şube Başkanı Mehmet Gökmen de, "Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şube üyelerimiz adına Belediye Başkanımız Sema Pekdaş'a şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Gıda paketlerinin dağıtımının ardından Gökmen, Başkan Pekdaş'a desteklerinden dolayı plaketle teşekkür etti.