Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde sunduğu hizmetlerle vatandaşın her zaman yanında yer alan Konak Belediyesi iki yıl önce hayata geçirdiği ‘Evde Sağlık Hizmeti’ ile yüzleri güldürmeyi sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı doktor ve sağlık personeli tarafından ücretsiz verilen hizmet sayesinde hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşların evlerine gidilerek ihtiyaç duydukları basit tıbbi müdahaleler anında yapılıyor. Hafta içi pazartesi, çarşamba ve cuma günleri randevu sistemine göre çalışılan ekipler gelen talepler doğrultusunda vatandaşların evine giderek; yatak yarası bakımı, ameliyat pansumanı, dikiş alma, sonda takma-çıkarma, şeker, tansiyon ölçümü gibi basit tıbbi müdahaleler sınıfına giren sağlık hizmetlerini hiçbir ücret almadan yerine getiriyor.

EVDE ÜCRETSİZ TEDAVİ

Konak Belediyesi’nin deneyimli doktor ve sağlık personellerinden oluşan ekibi, ‘Evde Sağlık Hizmeti’ kapsamında randevu tarihinde hastanın evine ulaşarak gerekli sağlık hizmetini ücretsiz uyguluyor. Hastaneye gitmek zorunda kalmadan evinde sağlık hizmetinin verildiği hastalardan biri de bir süre önce diz protezi ameliyatı olan Zehra Güncüoğlu oldu. Güneşli Mahallesi’nde yaşayan hastanın evine giden ekipler gerekli pansumanı hiçbir ücret almadan yaptı. Aynı gün Ege Mahallesi’nde yaşayan ve çeşitli sağlık sorunları bulunan Sadriye Özbalay’ın da kontrolü yapıldı. Özbalay'ın evine giden ekipler hastanın tansiyon ve şekerini ölçtü.

BİR TELEFON YETER

Konak Belediyesi'nin ücretsiz verdiği Evde Sağlık Hizmeti sayesinde bu yılın ocak ayından bu yana toplam 237 hasta yorulmadan evinde tedavi oldu. Hiçbir ücretin ödenmediği hizmetten yararlanmak isteyen hastalar veya yakınları en az bir gün önceden Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 484 22 91 numaralı telefonunu arayarak randevu alabilirler.
HASTANEYE AMBULANSLA GİDİYORLAR
Öte yandan muayene için hastaneye gitmesi gereken hastalar için de Konak Belediyesi tarafından ambulansla ücretsiz hasta nakil hizmeti de veriliyor. Hastalar ambulansla evlerinden alınarak hastaneye götürülüyor, sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Bu hizmet sayesinde 2014 yılından bu yana toplam bin 241 hasta nakil ambulans hizmetiyle hastaneye götürülüp, getirildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca yılın farklı dönemlerinde de binlerce Konaklıya ücretsiz sağlık taraması hizmeti sundu.