Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin mayıs ayında düzenlenmesi planlanan, ancak salgın nedeniyle ertelenen olağan meclis toplantısı ile encümen toplantısı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında, bir yıl süreyle görev yapacak encümen üyeleri ile plan bütçe, mahalli idareler, çevre, kültür ve turizm, imar, sağlık, organik tarım, kadın erkek fırsat eşitliği ve hukuk komisyonu üyeleri belirlendi. Toplantıda Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporu da oybirliğiyle kabul edildi.

“Pandemi dönemi, proje yarışına döndü”

Toplantıda konuşan Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, faaliyet raporuna verdikleri güven için tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Salgın sürecinde tüm belediyelerin başarılı çalışmalara imza attığına işaret eden Batur, pandemi döneminin belediyelerin sosyal proje yarışına döndüğünü ifade etti. Salgın nedeniyle tüm belediyelerin gelir kaybına uğradığına dikkat çeken Batur, “Yıllardır belediyelerin yetki ve sorumluluk alanları genişlerken, gelirlerinde bir artış olmuyor. Belediyelerin gelirlerini artırmak için acil ve kalıcı bir çözüm bulunmalı. Biz çözüm için geliştirdiğimiz önerileri Türkiye Belediyeler Birliği ve bakanlıkla paylaşıyoruz. Bu süreci devam ettireceğiz. Salgın nedeniyle hizmet yarışına giren belediyelerin ağır kayıpları oldu. Uzmanlar eylül, ekim aylarına dikkat çekerek ikinci bir dalga uyarısı da yapıyor. Belediyelerin kayıpları böyle bir durumda daha da derinleşecek. Belediyelerin devlete olan borçlarının bir defaya mahsus olarak, hızla sıfırlanması da gerekiyor” diye konuştu.

102 üye belediye

Üye sayısı 102’ye çıkan Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin encümen ve komisyonları ise şöyle oluştu:

Yeni encümen üyeleri

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Onan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel ile Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan encümen üyesi olarak belirlendi.

Plan bütçe komisyonu

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çiğli Belediye Başkanı S. Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, plan bütçe komisyonu üyesi olarak seçildi.

Mahalli idareler komisyonu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülger Gökhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, mahalli idareler komisyonunda yer aldı.

Çevre komisyonu

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bozkurt Belediye Başkanı Bircan Çelik, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Nazilli Belediye Meclis Üyesi Ulvi Yıldırım Karaduman, çevre komisyonu üyesi oldu.

Diğer komisyon üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Kültür ve turizm komisyonu:

Bodrum Belediye Başkanı M. Ahmet Aras

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz

Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ali Kuş

Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil

İmar komisyonu:

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay

Aliağa belediye Başkanı Serkan Acar

Enez Belediye Başkanı Özkan Gönenç

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan

Sağlık komisyonu:

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy

Organik tarım komisyonu:

Güzelbahçe Belediye Başkanı Ö. Mustafa İnce

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin

Dereçine Belediye başkanı Ömer Yıldız

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demireden

Tire Belediye Başkanı Atakan Duran

Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu:

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya

Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Nilgün Alpaslan

Buca Belediyesi Meclis Üyesi Burcu Erdurmaz

Mudurnu Belediye Meclis Üyesi İlknur Kaymak

Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Emine Çağatay

Hukuk komisyonu:

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak