Karşıyaka Belediyesi tarafından, düzenlenen 'yaz okulları' coşkulu bir törenle başladı. Toplam 21 branştaki kurslara, yaz boyunca 10 farklı tesisin ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, meclis üyeleri, muhtarlar, minik sporcular ve aileleri katıldı. Halk oyunları, tango, zumba ve jimnastik gösterileri sergileyen çocuklar, performanslarıyla büyük alkış aldı. Yaz okullarındaki basketbol, voleybol, futbol, jimnastik, okçuluk, yüzme, bale, kano, judo, masa tenisi, hentbolun yanı sıra Latin dansları, halk oyunları, yoga, pilates, drama, satranç, akıl ve zeka oyunları, tango, sirtaki ve zumba kursları kursiyerlerin keyifli bir yaz tatili geçirmesini sağlayacak. Kayıtları devam eden spor kursları için www. karsiyaka.bel.tr internet sitesinden ve 324 73 63 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilecek.



Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Her yıl olduğu gibi bu yaz da binlerce çocuğumuz yeni öğretim dönemi başlayana kadar kurslarımızda eğitim görecek, keyifli ve nitelikli bir tatil geçirme imkanı bulacak. Daha sonra da kış spor okullarıyla çocuklarımızın hizmetinde olacağız. 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gitmeye; sporla iç içe, aydınlık nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için, Cumhuriyet'in temel değerlerinin yıkılmadan ayakta kalması için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.