Haber/Didar DEMİRCİ
Demokrasi zincirinin ilk halkası muhtarlara dikkat çekmek ve yürüttükleri sosyal faaliyetler nedeniyle muhtarları ödüllendirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Fark Yaratan Muhtarlar Yarışması düzenleyeceğini duyurdu. Yarışmanın tanıtım toplantısı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikasında yapıldı.



Fark Yaratan Muhtarlar Yarışması’na başvurunun nasıl yapılacağıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Dairesi Başkanı Ali Kılıç, bilgi verdi. Kılıç, yarışmaya sadece muhtarların başvurabileceğini belirterek, muhtarların bizizmir.com yarışmanın başvuru formuna ulaşabileceklerini açıkladı. Yarışmaya başvuran projelerin seçici kurul tarafından değerlendirileceğini aktaran Kılıç, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde sonuçların açıklanacağını duyurdu. Tanıtım toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Muhtarlarımızla olan dayanışmamızı ve şehrimizin bereketini çoğaltmak için bu yarışmayı yapıyoruz” dedi.



ŞEHRİMİZİN BEREKETİNİ ARTIRACAĞIZ
Yarışmanın tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gıda krizine, yoksulluğa, savaşlara dikkat çekerek, “Yazık ki artık hastalanmış bir dünyada yaşıyoruz. Dünyanın yaşadığı tüm bu sorunların arkasında bir avuç insanın hırsı var. Bu hastalanmış dünyayı yeniden iyileştirmenin tek yolu yeniden üreten bir dünya kurmak. Bereket ile döngüsel kültür bir birine bağlıdır. Birincisi bir birimiz ile uyum, hak yememek, bir birimizden razı olmak. İkincisi doğamız ile uyum kurda, kuşa aynı anda çalışmak. Üçüncüsü geçmişe uyum miras yedi olmamak ata yadigarına sahip çıkmak. Dördüncüsü değişim ile uyum olmayacak duaya amin dememek, gemi görünmeden ona hazırlıklı olmak. Biz bunların hepsini unuttuk. Hiçbir şeyin beti bereketi kalmadı. İşin kolayına kaçmak yerine bir fark yaratmak istiyoruz. Bu yolda en büyük çözüm ortağımız sizlersiniz. Muhtarlarımız. Çünkü muhtarlık makamı demokrasinin özü, çekirdeğidir. Mahallenin dertlerini ancak muhtarlarımız bilir. Ben de sizden öğrenirim. Sizden öğrendiğimle doğruyu yaparız” sözlerini kaydetti.

MUHTARLARA SÜRPRİZ ÖDÜLLER
İzmir’in mahallelerini yeniden daha uyumlu, içten, neşeli, hareketli bir hayatla buluşturmak için Fark Yaratan Muhtarlar hareketini başlattıklarını dile getiren Başkan Soyer, “Bu çalışmayı muhtarlarımızla olan dayanışmamızı ve şehrimizin bereketini çoğaltmak için bu yarışmayı yapıyoruz. Bu çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek olması için yapıyoruz. Projeleri; doğamızla uyum, geçmişimizle uyum, birbirimizle uyum ve değişimle uyum başlıkları altında değerlendireceğiz. 19 Ekim’de en iyi projeler ödülleriyle buluşacak. Maddi ödüllerin rakamlarını sürpriz olarak saklayacağım. İzmir’in mahallelerinde yerinde demokrasiyi güçlendirmek için yeni bir umut yaratmış olacaksınız” sözlerini kaydetti.