İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen “İyi Tasarım İzmir” etkinliği, 6 Ekim Cuma günü atölyelerle başlıyor. Sunum, panel ve sergilerinde de yer alacağı program, bu yıl “Alan Açmak” temasıyla gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi’nin öncülüğünde “Alan Açmak” temasıyla bu yıl ikinci kez hazırlanan “İyi Tasarım İzmir” 6 – 20 Ekim tarihleri arasında atölyelerle başlayacak. Etkinlik 20-21-22-28 Ekim ve 4 Kasım tarihlerinde panel, sunum ve geziler ile devam edecek.
Akdeniz coğrafyasında “tasarım kenti” olma iddiasına “İyi tasarım İzmir” etkinliğiyle bir adım daha yaklaşan İzmir, bu kez “Alan Açmak” temasıyla yola çıkıyor. Kültürpark’daki fuar hollerinde ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Kemeraltı, APİKAM ve Basmane Garı’nda gerçekleştirilecek “İyi Tasarım İzmir 2” etkinliği, tasarıma, tasarımcıya ve tasarım ürününe alan açmak hedefiyle hazırlandı.

Gençlere yer açan İzmir


Hayatın her alanında tasarımı görünür kılma amacındaki etkinlik, Pasta Tasarımı, Dokuma-Tekstil Tasarım, Dokunma-Grafik Tasarımı, Odaklama-Endüstriyel Tasarım, Kağıttan Duvar, Gençlere Yer Açan İzmir, 2. Ulusal Kemeraltı’nda Turist Ol Atölye Çalışması, Artistik Drapaj, 2. Biyotasarım Atölyesi, Tasarım ve Girişimcilik, Ben Elektrikli Otobüsüm, Tasarımsız Tasarım, Sokak Örme Atölyesi ve Hayal Edilebilir Şehir Kılavuzu gibi atölye çalışmalarıyla tasarımın farklı disiplin ve kavramlarla olan ilişkisini ortaya koyacak.
Endüstriyel Tasarımların Korunması ve Küresel Markaların Yaratılması, Resimli Hafıza, İzmir Fuarı ve Görsel Kültür, Elektrikli Otobüsler İzmir’de, İzmir Kıyı Tasarımı Projesi, Urla Tasarım Kütüphanesi, Kent ve Tasarım Atölyeleri gibi başlıklar altında yapılacak olan sunum ve panellerde ise tasarım disiplinine dair kavramsal konu ele alınacak.
Etkinlik üç holde yapılacak. Hol 1A Üniversiteler Tasarım Sanat Mezuniyet Projeleri, Hol 1B konferanslar, söyleşiler, sunumlar ile sergiler, Hol 2’de ise atölye çalışmaları yer alacak. Etkinlik programına www.izmeda.org adresinden ulaşılabilir.