İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal."Ziraat arazilerinde özellikle temizlik ve anız ateşi yakmayalım. Küçük bir kıvılcım telafi edilemeyecek büyük zararlara yol açabilir" dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, bu yıl müdahale ettikleri 280 yangından 171'inin orman dışı ziraat arazisinde çıktığını belirterek, vatandaşları anız yakmamaları konusunda uyardı.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların etkisiyle İzmir ve Manisa'da neredeyse saat başı çıkan yangınlara müdahale edildiği belirtildi.

Yangınların yarısından fazlasının orman dışındaki ziraat alanlarında çıktığı kaydedilen açıklamada, İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal'ın şu sözlerine yer verildi:

"Ormana komşu olan ya da birkaç kilometre yakınında bulanan ziraat arazilerinde çıkan yangınlar da ormanlarımız için söndürülmediği takdirde tehlike arz etmektedir. Gerektiğinde buralardaki yangınların söndürülmesi için helikopter ve uçak kaldırabiliyoruz. 2017 ocak ayından bu zamana çıkan ve müdahale edilen 280 yangının 171'i orman dışı ziraat arazisinde çıktı."

Çiftçilerden yaz aylarında duyarlı olmalarını isteyen Aybal, ziraat arazilerinde temizlik ve anız ateşi yakılmaması gerektiğini kaydetti.

Aybal, "Küçük bir kıvılcım telafi edilemeyecek büyük zararlara yol açabilir. Bu durum hem kendilerini kanunlar karşısında zor durumda bırakabilir hem de milli servetimiz ormanları yok edebilir. Yine özellikle vatandaşlarımızdan gördükleri en ufak bir dumanı bile ücretsiz olan 'Alo 177' hattına iletilmelerini rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.