Haber/ Gökçe ADAR

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevde bulunduğu 100 günde gerçekleştirdiği çalışmaları anlatmak için basın mensupları ile bir araya geldi. Gümrükçü, Çiğli Belediyesi'nin belediyeciliğini soğuk ve kasvetli binaların dışına taşıdıklarını, verimliliği esas alan ve vatandaş odaklı olduğunu vurguladı. Gümrükçü çalışmalarını, 'Kurumsal Dönüşüm', 'Katılımcı Toplumcu Yönetim', 'Kültür, Eğitim, Spor Hizmetleri', 'Çevresel Dönüşüm', 'Sosyal Hizmetler' olmak üzere 5 ana başlık altında paylaştı. Gümrükçü, hizmeti daha iyi yönetebilmek için kurumsal dönüşüm ile işe başladıklarını söyledi. Gümrükçü, “Çalışma arkadaşlarımızla beraber yaş ortalamasını 45'e indirdik. Kadın müdür sayımızı da yüzde 100 artırdık” dedi. Belediyede 13 yeni birim kurduklarını söyleyen Gümrükçü, “Bu yeni birimler, iş sağlığı ve güvenliği, ambulans hizmetleri, spor hizmetleri, kadın ve aile hizmetleri, engelli hizmetleri, esnaf hizmetleri, KOSGEB iş edindirme, Avrupa Birliği ve projeler, sivil toplum kuruluşları ve ilişkiler, protokol işleri, makine ikmal ve araç takibi, ulaşım ile moloz toplama ve bertaraf hizmetleri şeklinde sıralanıyor” diye konuştu. Katılımcı Toplumcu Yönetim anlayışıyla kenti halk ile birlikte yöneteceklerini söyleyen Gümrükçü, “Stratejik planımızın temelini oluşturacak anket çalışmamıza katılımlarını sağladık. Vatandaşımızla yüz yüze anketler yapacağız” ifadelerini kullandı. İlçenin çevre temizliğini önemsediğini belirten Gümrükçü, “5 yıl içinde Çiğli'yi en temiz ilçe yapmak gibi bir hedefimiz var. Geçtiğimiz günlerde, ülkemizin en önemli sulak alanlarından biri olan Gediz Deltası içinde kalan Homa Dalyanı’nda sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla temizlik çalışması yapıldı. Ayrıca, Gediz Deltası için de Gediz Belediyeler Birliği kurma gibi bir fikrimiz de var. Bunun için gerekli kişilerle görüşeceğiz” şeklinde devam etti.

Gelecekteki 100 gün

Önümüzdeki 100 gün içerisinde yapacakları çalışmalardan da bahseden Gümrükçü, “İzmir'in kalbi Çiğli'de atacak. Bunu, 5 yıl içinde ispatlayacağız. Önümüzdeki süreçte, kentsel dönüşüm ile ilgili adım atacağız. Harmandalı'ndaki imar problemi 1 yılda bitecek. Sanat sokağı kurmak istiyoruz. Kooperatifleşme noktasında önemli adımlar atacağız. Bu kooperatiflerden biri de eğitim kooperatifi olacak. Her doğan çocuk için bir fidan dikeceğiz. Her evlenen çifte bir ağaç hediye edeceğiz.”

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Gümrükçü, Çiğli'de vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntılarına da değinerek, “Karşıyaka Tramvayı'nın Çiğli'ye uzatılmasını istiyoruz. Üçyol-Buca Metrosu Projesi'nde olduğu gibi Karşıyaka Tramvayı'nın Çiğli'ye uzanması için de bir an önce imza istiyoruz” şeklinde konuştu. Parti içi konularda yol haritasının ne olacağına yönelik soruyu da yanıtlayan Gümrükçü, “Utku Gümrükçü değil, CHP'ye güç veren bir belediye başkanlığı yapma arzusundayız. 20 yılda çok ders çıkardım. Fikirlerimi parti örgütüyle paylaşmak hakkım. Bu kişilerden bağımsız bir şekilde olacağından emin olabilirsiniz. Biz o ilçe başkanı seçilsin, o delege olsun noktasında olmayacağız. Örgüt dizayn etmek hiç bir belediye başkanına yaramadı” şeklinde konuştu.

Soyer büyük bir şans


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kent için bir şans olduğunu ifade eden Gümrükçü, “Bu projelerin hayata geçmesinin en büyük koşulu, bir vizyona sahip olan belediye başkanının olmasıdır. Öyle bir belediye başkanı da İzmir'de var. Sayın Soyer, arka sıradakilere öncelik vereceğini söylemişti. Biz de Çiğli'yi arka sıradan ön sıraya taşımak istiyoruz.”