İzmir Tea Festival, çay tutkunlarını Alsancak Garı'nda buluşturdu. Bugün sona erecek olan festivalde, tadımlar ve renkli aktivitelerin yanı sıra ustalar lezzet sırlarını da paylaşıyor.

Haber / Mustafa OĞUZ
İzmir Alsancak Garı, çay tutkunlarını bir araya getiren bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Opra Team tarafından “Bir Yudum Çay İçin” sloganı ile organize edilen İzmir Tea Festival (İzmir Çay Festivali) çay makinası üreticilerinden, profesyonellere kadar alanında uzman kişilerin gösteri ve sunumlarıyla katılımcılarına bilgi, lezzet ve eğlence dolu bir hafta sonu deneyimi yaşatıyor. Türkiye ve İzmir’de çay ve kahvaltı kültürünün sağlıklı bir şekilde gelişmesi, Türk Çayı ve dünya çaylarını, çeşitli ülkelerin çay kültürlerini çay severler ile paylaşmak, çay yanı lezzetlerle festivali zenginleştirmek amacıyla düzenlenen festival kapsamında birçok renkli aktivite de gerçekleştiriliyor.

USTALARDAN LEZZET SIRLARI

İzmir Çay Festivali'nde bol bol tadım ve ikramların yanı sıra tasarım ürünler, interaktif atölyeler, seminerler, akustik konserler, sanat sergisi ve daha birçok etkinlik düzenleniyor. İkram çay stantları ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler ise festivaldeki stantlarda ustalarından lezzetli çay tadının sırlarını öğrenme fırsatı buluyor. Öte yandan festivale katılan AKUT da açtığı stantta ziyaretçilere afetlerle ilgili temel eğitim ön bilgileri verdi; yaptığı çalışma ve faliyetlerle ile ilgili bilgelerin yer aldığı broşür dağıttı.