İzmir Büyükşehir Belediyesi 65 yaş ve üzeri vatandaşların kullandığı avantajlı kartları geçici bir süre için askıya aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in resmi sosyal medya hesaplarından duyurduğu açıklama şöyle:

"Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Covid-19 virüsüyle ilgili olarak yaşadığımız olağanüstü süreç farklı zorunlulukları gündemimize getirmektedir.

Özellikle ileri yaşlardaki vatandaşlarımızın birinci derecede riskli grup olmasından kaynaklı olarak, bu yurttaşlarımızı koruma tedbiri oluşturmak için yeni bir karar aldık. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartlar İzmir'de geçici olarak askıya alınmıştır.

Kamuoyuna duyurulur."

Soyer daha sonra yaptığı bir diğer açıklama ile, "Zorrunluluktan serbest dolaşım kartlarını askıya aldığımız 65 yaş üstü büyüklerimizin yanındayız. Acil ihtiyaçları ve yardım talepleri için belediyemizi 0232 293 11 00 nolu telefondan 24 saat arayabilirler. İlçe belediyelerimiz de zorunlu ihtiyaçları için yardım ve desteğe hazırlar" ifadelerini kullandı.