Başkan Soyer, “Çok zorlu koşullarda ve çok ağır bir iş yapıyorsunuz. Tek kelimeyle kahramanlık yapıyorsunuz, hepinize minnettarız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası nedeniyle İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Varlıorpak ile itfaiyecileri ağırladı. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran da yer aldı. Başkan Soyer, itfaiye erlerinden Berivan ve Olcay Arslan'ın 3 yaşındaki oğulları Devrim Cem ile yine itfaiye eri Mustafa Yatım'ın kızı 2 yaşındaki Güneş’le yakından ilgilendi.

“Zorlu koşullarda ve ağır bir iş yapıyorsunuz”

İtfaiyecilerin çok zorlu bir görev üstlendiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu yıl yangın konusunda kötü bir dönem geçirdik. Her yerde yangın çıktı. Kabus gibi günler yaşandı. Hepinize minnettarız. Çok zorlu koşullarda ve çok ağır bir iş yapıyorsunuz. Çok riskli ve tehlikesi olan bir iş” dedi. İtfaiyecilerin tek kelimeyle kahramanlık yaptıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bunun başka bir izahı yok. Bu kahramanlık. Biz de hepinize minnettarız” dedi. İzmir İtfaiyesinin Türkiye'nin örnek itfaiyelerinden olduğunu, hiçbir kentte bu kadar birikimli, donanımlı, bu kadar iyi yetişmiş itfaiye çalışanlarının bulunmadığına dikkat çeken Soyer, “O nedenle iftihar ediyoruz. İyi ki beraber çalışıyoruz. Bizim için gurur kaynağısınız. Size minnettarız. İtfaiye haftamız kutlu olsun” dedi.

“İtfaiyecilik meslek olarak kabul edilmeli”

İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Varlıorpak da itfaiyeciler olarak bu önemli görevi yaparken çok ciddi zorluklarla, sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi. Bu yıl itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için mücadele edeceklerini, en önemli hedeflerinin bu olduğunu vurgulayan Murat Varlıorpak, “Eğer itfaiyecilik meslek olarak kabul edilirse ardından diğer zorlu iş kollarında olduğu gibi erken emekliliğin sağlanabilmesini için çabalayacağız” diye konuştu. Başkan Soyer'e teşekkür eden Varlıorpak, şunları söyledi: “Biz de size çok teşekkür ediyoruz. Her zaman bize destek oldunuz. Biz de İzmirlilere layık olmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

Programın ardından Soyer, itfaiye erlerinin çocuklarına oyuncak hediye etti.