Bornova Belediyesi, evde bakım hizmetleriyle yaşlılara, gebe ve bebeklere sağlık hizmeti veriyor. Zor durumdaki hastalara da ihtiyaç duydukları konularda destek sağlanıyor. 72 yaşındaki feçli Salih Güreler’e hasta yatağı, 54 yaşındaki felçli Kamil Bakir’e akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, mahalle ziyaretleri sırasında hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bornova Belediyesi, önleyici sağlık hizmetlerinin yanısıra zor durumdaki hastaların yardımına da koşuyor. Önemli sağlık sorunlarıyla boğuşurken, ekonomik güçlükler de çeken hastalara çeşitli destekler veren Bornova Belediyesi, bu yardımları talebe göre uzmanların incelemeleri sonucunda sağlıyor.Bornova Belediyesi son olarak Çamdibi’nde iki felçli hastaya yardım elini uzattı. 13 senedir yatağa bağımlı olarak yaşayan 72 yaşındaki felçli Salih Güreler, Bornova Belediyesi’nin sağladığı özel hasta yatağı sayesinde biraz daha rahat etti.

Bornova Belediyesi’nin BELGEM aracılığıyla verdiği İngilizce eğitimlerinin katılım belgesi töreni, 72 yaşındaki Salih Güreler’in daha rahat bir bakım sürecine girmesine arıcılık etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila bu törende, Bornova Belediyesi’nin eğitim dışındaki hizmetlerini de anlatarak vatandaşları bunlardan daha çok yararlanmaya davet etti. Bunun üzerine 8 yaşındaki kızının katılım belgesi törenine katılan Saliha Özakar, Bornova Belediyesi personeline, babası için hasta yatağı gerektiğini söyleyerek, destek talep etti. Bunun üzerine Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün uzman personeli gerekli incelemeyi yaptıktan sonra özel hasta yatağı Salih Güreler’e teslim edildi.

Akülü sandalye teslim edildi


Kalp pili kullanan epilepsi hastası 54 yaşındaki Kamil Bakir için de ailesi akülü tekerlekli sandalye talep etti. 3 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu felç kalan Bakir için de gerekli incelemeler yapıldıktan sonra akülü tekerlekli sandalye teslim edildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yıldırım Beyazıt ve Barbaros mahallelerine yaptığı ziyaretler sırasında Bornova Belediyesi’nin destek olduğu her iki hastayı da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Salih Güreler, Kamil Bakir ve aileleriyle sohbet eden Başkan Atila, yararlanabilecekleri diğer Bornova Belediyesi yardımları hakkında da bilgi verdi. Başkan Atila, “Bornovalıların yardımlaşma konusunda hep bir adım önde olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın bu anlayışı sayesinde Dost Market’in dördüncü şubesini açtık. Giysi Bankamızın rafları, paylaşım noktalarına bırakılan eski ve yeni kıyafetler sayesinde doluyor. Böyle insanların yaşadığı bir ilçede biz de Bornova Belediyesi olarak yardıma ihtiyacı olanın yardımına koşuyoruz” dedi.