Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, yerel yönetimlere örnek olarak, sokak hayvanları ile ilgili yapılacakları konuşmak için gönüllülerle bir araya geldi. Toplantıda önemli kararlar alındı.

Haber / Özge GÜNERKEN

Sivil toplum örgütleri ve gönüllü hayvanseverler Türkiye'nin dört bir yanında sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yaparken, bu konuda yerel yönetimlerin de kendilerine destek olmasını ve sorunların çözümü noktasında birlikte hareket edilmesini talep ediyor. Ancak ortak çalışmalar henüz istenilen seviyede değil.
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde ise gönüllü-yerel yönetim işbirliği konusunda örnek bir adım atıldı.
Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, ilçede hayvan şikayetleri, ısırma vakaları ve popülasyon gibi konuların çözümü için gönüllü hayvanseverlerle iletişime geçerek bir ortak akıl toplantısı yapılması için düğmeye bastı. Kulözü, geçtiğimiz günlerde kaymakamlıkta gerçekleşen toplantıda hayvanseverlerle bir araya geldi. Güzelbahçe Belediyesi Başkan Yardımcısı Meleknur Kentli ve Veteriner İşleri Müdürü Güzeli Altürk Öcek, İlçe Tarım Müdürü Doğuş Tan, İlçe Sağlık Müdürü Şule Karabinalı, İlçe Tarım veteriner hekimleri Can Yıldırım, Rıza Hasgül, Funda Ekinci'nin de hazır bulunduğu toplantıya; HAYTAP İzmir Temsilcisi ve Valilik Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Esin Önder ile Güzelbahçe gönüllüleri Reyhan Tomaç Sönmez, Serin Sevinç, Nalan Akçe Koca, Nilüfer Önen, Nurdan Kartal, Birgül Üstüner, Figen Süer, Krestin Ersoy katıldı.

PİLOT BÖLGE KURULACAK

Sokak hayvanları ile ilgili yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantı hakkında bilgi veren Esin Önder alınan kararları şöyle sıraladı: “İlçede pilot bölge kurulucak. Buraya beslenme odağı, kedi ve köpek kulübeleri konulacak ve hayvan sevgisini öne çıkaracak etkinlikler yapılıp, diğer ilçelere örnek olması sağlanacak. Kötü ve pis bir şekilde beslemeyi önlemek amacıyla, belediye tarafından uygun sayıda beslenme odakları yapılacak. Siteler ve sokaklar için bilgilendirme bilbordları hazırlanacak. Okullarda hayvan sevgisini anlatan eğitimler verilecek. Muhtarlar ve camilerdeki görevlilerle işbirliği yapılacak.”
Başta Kaymakam Hüseyin Kulözü'ne duyarlı yaklaşımı için olmak üzere toplantıya katılan tüm yerel yöneticilere ve hayvanseverlere teşekkür eden Önder “Bu işbirliği ile Güzelbahçe'yi İzmir'in örnek ilçesi yapmak için çaba göstereceğiz. Çoğu ilce kaymakamlığı 5199 sayılı kanunu bilmezken Kaymakamımız Kulözü'nün bu konuda örnek olduğuna inanıyorum” dedi.