Konak Belediyesi yeni eğitim-öğretim döneminde ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelikçok lezzetli ve sağlıklı bir projeyi hayata geçirdi. ‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ adlı proje sayesinde bu yıl başlayan minik öğrencilere Türk mutfağının geleneksel lezzetleri tarhana ve erişte armağan ediliyor. Kadın üretici kooperatifi tarafından hazırlanan erişte ve tarhana paketlerinin yanına hikaye kitapları da eklenerek veriliyor. Böylece çocuklar hem sağlıklı besleniyor hem de kitap okumanın keyfine varıyor.

DAHA SAĞLIKLI BESLENSİNLER DİYE


Yaz ayları boyunca ilçedeki okulların tadilatını yapan Konak Belediyesi, eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere yönelik yardımlara da hız verdi. Her yıl yapılan kırtasiye ve spor malzemesinin yanı sıra bu yıl ilk kez minik öğrenciler için tarhana ve erişte paketleri armağan ediliyor. ‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ projesi kapsamında ilk dağıtımlar Mehmet Lütfiye Dönmez, Kıbrıs Şehitleri ve Nuri Öz ilkokullarında yapıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katıldığı ilkokul birinci sınıf öğrencilerini kapsayan dağıtımlarda tarhana veerişteli yanında okusunlar diye masal kitabı da armağan edildi.

DAĞITIMLAR DEVAM EDECEK


Bu yıl okula başlayan minikler hediyeler için de Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Pekdaş, çocuklara sağlıklı beslenmeleri ve güne kahvaltı ederek başlamaları konusunda uyarılarda bulunarak, “Sizler sağlıklı beslenin diye ev yapımı tarhana ve erişte hediye ediyoruz. Çok çalışın, çok okuyun ve meslek sahibi olun. Gelecek sizsiniz, bu ülke size emanet” dedi. Proje hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş, üretici kadınlar tarafından hazırlanan tarhana ve erişteleri ilkokul çocuklarına armağan ederek onların geleneksel lezzetlerle beslenmelerine katkı koymak istediklerini söyledi. Böylece hem sağlıklı nesiller yetişmesini sağlayacaklarını hem de üretici kadınlara ufak da olsa bir katkı koymayı amaçladıklarını dile getirdi. Başkan Pekdaş, okul ziyaretlerinde öğretmenlerle de bir araya gelerek onları da dinledi. Konak Belediyesi’nin ilkokul birinci sınıf öğrencileri için başlattığı ‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ projesi kapsamında erişte, tarhana ve kitaptan oluşan hediye paketleri dağıtımlarının süreceği belirtildi.