Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yurtdışı akademik burs ve eğitim olanakları hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Yurtdışı Akademik Burs Ofisi’ni (YABO) açtı. Gaziemir Belediye Hizmet Binası’nda yapılan törene CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve eşi Aslı Kayalar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda, belediye meclis üyeleri, eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, akademisyenler, eğitimciler, iş insanları katıldı. Arda, yurt dışında lisans, lisansüstü, doktora ve yabancı dil programlarına burslu katılmak isteyen öğrencilere YABO’nun ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğini belirterek, şöyle dedi:

“YABO olarak elinden tuttuğumuz bir genç neden bir Aziz Sancar olmasın? Neden bir şirkete CEO olmasın? Neden bir hastalığa çare bulan bir doktor olmasın? Bunlar bugün bizim gençlerimize tanıyacağımız fırsatlarla olacak şeyler. Hedefimiz yurtdışına gidip eğitim alan gençlerimizin tekrar ülkemize dönmeleri. Dönmezlerse bile ülkemiz için yurtdışında lobi faaliyetleri yürütebilirler. Gençlerimiz yurtdışında üst makamlara gelip ülkemiz için çalışabilirler. YABO sayesinde gençlerimiz burslarla yurtdışında ücretsiz eğitim alacaklar. YABO’nun elinden tuttuğu ilk gencimiz Almanya’nın Frankfurt şehrine gidecek. Çok gururluyum, çok onurluyum." Çocuk dostu, genç dostu olacağız demiştik, Gaziemir İzmir’de eğitimin kalesi olacakö dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ise, "Almanya’nın burs konusunda çok iyi bir ülke olması beni çok sevindirdi. Akademik değişim bizim için çok önemli. Yurtdışına gönderdiğimiz öğrencilerimiz bizim elçilerimiz, köprülerimiz olarak bulunmaktalar. Almanya’ya gönderdiğiniz öğrencilerin geri dönmesini biz de isteriz. Bu öğrencilerimiz Türk-Alman dostluğuna Türkiye’de katkı sağlayabilirler. Türkiye’nin beyin gücünün Almanya’da kalması benim açımdan da doğru olmaz" dedi.