Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam ile birlikte Gökçealan Köyü’ne gitti. Köy kahvesinde halkla birlikte düzenlenen toplantıya CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, belediye meclis üyeleri, Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, Gökçealan Muhtarı Nazmi Tabak da katıldı. Yeşilin bir tonunu değil gökkuşağının tüm renklerini savunuyoruz. Efes Selçuk’ta gerçekleştirilmek istenen doğa talanlarına karşı verilen mücadeleye değinen Başkan Sengel; “ Bu doğa bizim, bu tarım alanları bizim. Biz buranın güzelliklerden feragat etmeyecek kadar net olanlarız. Biz buranın güzelliklerden feragat etmeyecek kadar yeşilin sadece bir tonunu değil gökkuşağını savunanlarız. Gökkuşağını savunanlara sizler de dâhil olduğunuz için ve gittikçe kitlesel olarak büyüyeceğimiz için ben çok umutlu ve çok da mutluyum. Çünkü nasıl daha önce maden ocaklarına geçit vermediysek, Şirince’de yapılmak istenen taş ocağına geçit vermediysek, Havutçulu’da nasıl direndiysek, bugün de yanı başınızda büyük bir güç var. Çünkü biz şunu biliyoruz ki; doğa sermayeden güçlüdür” dedi.

Bakan: Çocuklarımız İçin Doğaya Sahip Çıkacağız

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yaptığı konuşmada Gökçealan Köyü’nün doğal güzelliklerine, tarımsal zenginliklerine dikkat çekti. Küresel ısınma, kuraklık ve doğa talanının hayatı olumsuz etkilediğinin altını çizen Bakan; “ Biz Gökçealan’da köylünün yanındayız. Bundan önce nasıl sizin mücadeleniz sonuç verdiyse, bundan sonra da mücadeleniz sonuç verecek. Yerin üstü altından çok daha kıymetli. Dolayısıyla bizim doğaya sahip çıkmamız lazım. Bu incire, bu zeytine, bu üzüme çocuklarımız için, torunlarımız için sahip çıkmalıyız. Ülkemizin ulusal güvenliği için önce tarımı, toprağı korumak zorundayız” dedi.

Jeotermal enerji santralleri ve çevreye etkileri hakkında bilgi veren Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya; “Jeotermal ’den ilk yarayı alan biziz. Aydın’daki jeotermal işletmesinin merkezi Germencik’tir. “İstihdam sağlayacağız. Katma değer sağlayacağız. Enerji üreteceğiz. Seracılık yapacağız' diyerek bu santraller kuruldu. Ancak bunların hiçbiri olmadığı gibi kentimiz bu santrallerden çok büyük zararlar gördü. Bu santralin yaptığı salınımdan dolayı derelerimiz kirlendi, evlerimizde pencerelerimiz, açamıyoruz” dedi. Birlik olmazsak kaybeden biz oluruz. CHP İzmir Önceki Dönem Milletvekili Musa Çam halkın hep birlikte mücadele etmesine dikkat çekerek; “Eğer sizler sahip çıkarsanız bu JES ile oluşacak tehlikeyi defedebilirsiniz. 2015 yılında Gümüşdağı’na taş ocağı yapılacaktı. Biz, doğaseverler, kadınlar, gençler, köylüler hepimiz buradaydık. Pankartlarımızı açtık, kortej halinde yürüyüşe geçtik. Orada dedik ki; eğer bu birliğimizi devam ettirirsek biz Gümüşdağı’na taş ocağını yaptırmayacağız. Ama bunu yapmazsak birileri gelecektir. Türkiye’nin en güzel üzümünün yetiştiği yerde artık yoz ve toprak tutmak zorunda kalacağız demiştik. Ve o gün orada birlikte yürümeye söz verdik. O mücadelenin sonunda kazandık. Ama sermaye durmuyor. Ama biz köyümüze, toprağımıza, derelerimize, sahip çıkacağız. Şimdi bize tarihi bir sorumluluk düşüyor. Nazmi Tabak Başkan Sengel ve milletvekilleri başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek; “Bu mücadeleyi kazanacağımıza inanıyorum” dedi.