Mahalle muhtarlık binalarının yanına masa koyan Başkan Utku Gümrükçü, vatandaşın oturacağı sandalyeler ve ikram aracıyla gittiği 4 mahallede vatandaşın talep, öneri ve sorunlarını dinledi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir’de bir ilke imza atarak makamını mahallelere taşıdı. Başkan Gümrükçü, “Halkın Makamında, Vatandaşın Huzurunda” anlayışıyla mahalle muhtarlık binalarının yanına kurulan tentenin altına masasını koydu. Vatandaşın ayakta kalmaması için sandalye ve ikram aracını da mahallelere taşıyan Başkan Gümrükçü, mahalle sakinleri tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

En önemli makam halkın makamı

Başkan Gümrükçü, gittiği mahallelerin muhtarları ile birlikte mahalle sakinlerini dinledi. “Vatandaşımızın belediyeye kadar gelip derdini anlatması yerine mahallelerimizde sokakta vatandaşımızla buluşmayı uygun gördük” ifadesini kullanan Başkan Gümrükçü, “En önemli makam halkın makamıdır” diyerek mahallelerde vatandaşı dinledi, talep ve sorunlarını mahalle muhtarlarıyla birlikte not aldı. Başkan Gümrükçü’ye CHP ve AK Partili meclis üyeleri ile müdürler de eşlik etti. Evlerinden çıkma fırsatı bulamayan başta yaşlılar, çocuklu ev kadınları ile emekliler olmak üzere vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Gümrükçü’nün ilk durağı Maltepe Mahallesi oldu. Başkan Gümrükçü, daha sonra her bir mahallede yaklaşık iki saat olmak üzere Evka 2, Aydınlıkevler ve Evka 6 Mahallelerinde vatandaşı dinledi.

Başkan gümrükçü’ye sevgi seli

Mahalle toplantıları öncesinde vatandaşlar SMS, sosyal medya ve hazırlanan afişlerle toplantı gün ve saati ile ilgili bilgilendirildi. Mahallelerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılanan ve zaman zaman alkışlanan Başkan Gümrükçü, “Bundan sonra ben size geleceğim, sorunları ve talepleri yerinde dinleyeceğim”dedi. Ziyaretlerde Çiğli Belediyesi’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi, TEDAŞ, İZSU, Çiğli Milli Eğitim ve Çiğli Emniyet Müdürlüğü’nü ilgilendiren konularda da talep ve öneriler dile getirildi. Belediyeyi ilgilendiren konularda acilden başlamak üzere sorunlara çözüm bulacaklarını belirten Başkan Gümrükçü, diğer kurum ve kuruluşları ilgilendiren konulara da aracı olacaklarını ifade etti. Mahallelerde dile getirilen konuların başında güvenlik kameraları, doğalgaz, spor alanları, çay bahçesi, yollara kasis, otobüs güzergahları, pazar yeri, sokak hayvanları, trafolar ve iş talepleri oldu.

26 mahalleye eşit hizmet

Toplantıları düzenlerken tüm mahallelere eşit hizmet anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Başkan Utku Gümrükçü, mahallelerde yaptığı konuşmalarda: “Vatandaş ve belediye bir olursa, vatandaşımızın karşısına iyi muhataplar koyarsak sorunlar çözülür. Sorunlarımızı kısa sürede çözebilmemiz için yeniden yapılanmamız gerekiyordu. Hızımıza yetişecek arkadaşlarımızla belediyemizde yol aylıyoruz. Her mahallenin sorumluluğunu bir başkan yardımcımıza verdik. Benden sonra başkan yardımcılarımız mahallelere gelecek. Onlar da muhtarlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerini dinleyecek. Bundan sonra belediye olarak koşacağız. Liyakat, bilgi ve tecrübe sahibi çalışanlarımızla organize oluyoruz. Kentin geleceğini oluşturuyoruz. Halkımızın taleplerini de mahallelere giderek kendim bizzat dinliyorum. Tüm mahallelere eşit hizmet götüreceğiz. Öncelikli ve düşük maliyetliden başlamak üzere sorunlarımızı teker teker çözeceğiz” dedi.