Türkiye'nin kanayan yarası olan kadına şiddet konusunda somut adımlar atılmasını isteyen Buca Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde bir çağrı yaptı. Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Suatoğlu Balcılar, Türkiye'de her gün ortalama iki kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek şiddete karşı hep birlikte mücadeleden ve farkındalık yaratmaktan başka çözüm yolunun bulunmadığını vurguladı. Aynı zamanda Buca Kadın Platformu kurucularından olan avukat Balcılar, şöyle dedi:

"Elimizde son derece değerli uluslararası metinler var. İstanbul Sözleşmesi'nde son derece açık yükümlülükler var. Şiddete uğrayan kadınlar konusunda önlemler alınması, onların desteklenmesi ayrıca şiddet mağduru sadece kadına karşı değil çocuğa karşı da önlemlerin alınması gerekiyor. Takım elbise ve kravat giyip şiddeti yaratan erkeğin bir takım indirimlerle tekrar toplumsal hayata karışarak tekrar tekrar kadınların canını yakmasından, canını almasından bıktık. Doğurduklarımız tarafından katledilmek istemediğimiz için sokaklardayız. Şiddet giderek artıyor. Acı tarafı da bu. Bugün şiddete ilişkin herkes söz alacak. Günün sonunda daha yakın ortamda, neler yapmamız gerektiği konusunda konuşacağız. Türkiye neden bu noktaya geldi? Bunun sadece Türkiye'nin sorunu olmadığının farkındayız ama bizde dramatik bir şekilde artan bir kadın şiddeti var. Bir gün bizden sonraki nesiller, bir zamanlar böyleydi, desinler istiyoruz."

'Bir gün kadınlar kazanacak'

Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melike Uğur Aktan da kadına şiddetin dünyada yaşanan büyük bir sorun olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"1999 yılında Birleşmiş Milletler 25 Kasım'ı kadına yönelik şiddetle mücadele günü olarak kabul etti. Bizler de her yıl bazı etkinlikler yapıyoruz. Kadına şiddet çok arttı. Bu yüzden sürekli sokaklarda eylemler yapıyoruz. Hükümeti görevini yapmaya çağırıyoruz. Yasaların uygulanmasını ve caydırıcı tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Mücadele ediyoruz, umudumuz var. Bir gün biz kazanacağız. Kaybettiğimiz kadınlar için de çok üzülüyoruz. Çocukları annesiz kalan bir sürü çocuk ve hayatını yaşamadan ölen çok sayıda genç üniversite öğrencisi var. Umuyorum ki bu mücadelenin sonunda bir gün kadınlar kazanacak. Biz yılmıyoruz."