Eğitimin önündeki engelleri kaldırmak için çalışan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, hem ailelerin ekonomisindeki yükü azaltan hem de kaliteli eğitim imkânı sunan projelerle Bucalı çocukların yanında oluyor. Profesyonel öğretmen ve yönetici kadrosu ile Şirinyer, Gediz, Ufuk, Kozağaç,Bucakoop ve Yenigün semtlerinde hizmet verenyarı zamanlı okul öncesi eğitim merkezleri, Buca’da yaşayan maddi olanakları sınırlı ailelerin büyük ilgisini görüyor. Merkezlerde, hafta içi her gün 4-5 yaş grubundaki çocuklara 09.00-12.30, 5-6 yaş grubundaki çocuklara ise 13.30-17.00 saatleri arasında hizmet veriliyor. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde toplam 40 çocuk kapasitesi olan yarı zamanlı eğitim merkezlerinde çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal ve dil gelişimlerine katkı sağlayacak okul öncesi eğitimi veriliyor.

BİNLERCE ÇOCUĞA UMUT

Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi, her yıl binlerce çocuğa umut oluyor. Merkezde, liseye ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz ders desteği sağlanıyor. Öğrencilere ücretsiz olarak İngilizce kursları da veriliyor. Ağırlıklı olarak Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bölgede faaliyet gösteren Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde sosyal ve kültürel kurslar ile ders desteği kursları düzenleniyor. Okul öncesinden üniversiteye kadar geniş yelpazede ücretsiz eğitim imkânı sağlayan Dijital Dershane de on binlerce öğrencinin eğitimine destek sağlıyor. Uluslararası çapta aldığı ödüllerle Buca’nın adını dünyaya duyuran Buca Bilim ve Sanat Merkezi ise geleceğin sanatçılarını ve bilim insanları yetiştiriliyor. Çocuklar, bilim ve sanat alanında aldıkları akademik eğitimle inovatif projeler hayata geçirerek Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etme imkânı buluyor.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Ayrıca, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ve Gediz Etüt Merkezi başta olmak üzere çeşitli merkezlerde açılan keman, bağlama, gitar, satranç, tiyatro, resim ve drama kursları da çocukların büyük ilgisini görüyor.