Bornova Belediyesi; Pi Gençlik Derneği’nin yürütücülüğünü üstlendiği Erasmus Plus Programı Kapsamında gerçekleşen “New Media and NGOS”proejesi için 8 farklı ülkeden İzmir’e gelen 8 sivil toplum kuruluşunu Bornova’da ağırladı. “Bornova STK Fuarı” adıyla Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Bornova’da faaliyet gösteren STK’lar da katıldı.

Bornova Belediyesi bünyesinde çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Koordinatörlüğü Bornova’da faaliyet gösteren STK ların yanında yer alıyor. Kurumların çalışmalarına ve projelerine destek olurken, yeni projeler için de zemin hazırlıyor. Bornova Belediyesi, Pi Gençlik Derneği’nin İzmir’de ev sahipliği yaptığı New Media and NGO’s Projesi için 8 farklı ülkeden İzmir’e gelen Sivil Toplum Kuruluşları Bornova’daki STK’lar ile buluşturdu.



“Bornova STK Fuarı” adıyla düzenlenen etkinlik Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Sanat  Merkezi’nde gerçekleşti. Yurt dışından gelen STK’lar ile yerel STK’ların fikir alışverişinde bulunduğu etkinlikte yeni proje ve işbirliklerinin de temelinin atılması hedeflendi.

8 farklı ülkeden 8 STK’yı İzmir’de ağırladıklarını ifade eden Pi Gençlik Derneği Başkanı Begüm İntepeler İşten, “Bornova STK Fuarı ile İzmir’de bulunan STK’lar ile yurtdışından gelen STK’ların biraraya gelmesini sağladık. Bu fuarda tanışarak birbirlerinin faaliyetleri konusunda bilgileniyorlar. Bu sayede çeşitli projelere de ön ayak olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, amaçlarının ilçedeki bir sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyleyerek, “İlçemizde faaliyet gösteren derneklere eğitim ve rehberlik hizmeti vermek istiyoruz. Hizmetlerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalarına yardımcı oluyoruz. Bunun için de Bornova STK Fuarı’nı düzenledik. Yurt dışından gelen konuklarımız ile yeni çalışmaların temelinin atılacağına inanıyoruz” dedi.

Pi Gençlik Derneği’nin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus Plus Programı KA1 Gençlik Çalışanları Hareketliliği kapsamında yapılan proje için İzmir’e gelen ve Bornova

STK Fuarı’na katılan topluluklar ise şunlar:

Bulgaristan – Sofya - Bulgarian Youth Association
Hırtvatistan – Zagreb – iDemo
İngiltere – Londra – Nicola Arts
Litvanya – Vilnius – SEI
Makedonya – Gostivar – ERA
Polonya – Wroclaw – Sztukater
Romanya – Galati – A.T.I.C.
Slovakya – Trnava – YEES

Bornova yerelinde katılım gösteren STK’lar şunlar:

Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi
Genç Gezginler Derneği
Egeli Gezginler Derneği
Sivil Düşünce ve Yönetişim Derneği
İnci Vakfı
Toplum Gönüllüleri Vakfı
Genç Liderler ve Girişimciler Derneği
Gencim Gençlik Derneği
Bornova Rotaract Kulübü