Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda el sanatları eğitimi alan kursiyerler, kendileri için özel olarak düzenlenen okuma etkinliğine katıldı. Kursiyerlere, “Herkes İçin Kütüphane” projesinden nasıl yararlanacaklarını da anlattı.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, okuma alışkanlığının kazanılmasında kütüphanelerin çok önemli olduğunu belirterek, özellikle yarıyıl tatilindeki öğrencilerden dört noktada hizmet verdikleri kitaplardan yararlanmalarını istedi.
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda el sanatları eğitimi alan kursiyerler, Bornova Belediyesi Merkez Atatürk Kitaplığı ve Çamdibi’ndeki kütüphanede kendileri için özel olarak düzenlenen okuma etkinliğine katıldı. Kütüphane sorumlusu Özlem Semerci, tamamı kadın olan kursiyerlere Türkiye çapında “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” sloganıyla gerçekleştirilen “Herkes İçin Kütüphane” projesi kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı. Etkinliğin sonunda Kitaplığa üye olan kursiyerler, aldıkları el sanatları eğitimi dışında kendilerine pek çok olanak sunan Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.
Yarı yıl tatilinde kitap okuyun
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, okuma alışkanlığının kazanılmasında kütüphanelerin çok önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yarıyıl tatilindeki çocuklarımızın dört noktada hizmet veren kitaplarımızdan yararlanmalarını istiyorum. Bu nokta anne ve babalara da çok önemli bir görev düşüyor. Çocuklarını mutlaka yönlendirmeli gerekiyor” diye konuştu.
Dört noktada kütüphane hizmeti Naldöken, Çamdibi, Kayadibi ve Bornova Merkez olmak üzere dört farklı mahallede kütüphane hizmeti veren Bornova Belediyesi, bu kütüphanelerde vatandaşların temel bilgisayar ve internet hizmetlerine daha kolay ulaşılmasını sağlıyor. Pek çok yerde kaybolmaya yüz tutan kütüphane kültürünü yaşayan Bornovalılar, e-devlet hizmetleri, ÖSYM işlemleri, cv hazırlama, e-randevu alma gibi birçok hizmetten ücretsiz faydalanabiliyor.