İlçede devlet okullarının boya ve tadilat gibi ihtiyaçlarına belirli bir program dahilinde destek olan Bornova Belediyesi, temizlik malzemesi yardımıyla da çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlıyor. Bu amaçla, 3 yıldır devam eden dağıtımlarla okulların bir yıllık temizlik malzemesi ihtiyacını karşılıyor.

Eğitim konusunda örnek çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, ilçedeki okullara temizlik konusunda da destek oluyor. Okullara kova, paspas gibi temizlik setleri dağıtılırken, bir yıllık temizlik sarf malzemesi ihtiyaçları da karşılanıyor.

Dağıtımlarda özellikle çocukların sağlığına dikkat ediliyor. Öğrencilerin direk temas edibileceği noktaların temizliği için sağlığa zararı olmayan organik temizleyiciler veriliyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla ilçede bulunan 110 devlet okuluna temizlik seti dağıtıldı.

Mahalle muhtarları aracılığıyla okul yetkililerine teslim edilen setlerin içinde çift kovalı presli temizlik arabası, ıslak ve nemli yüzeyler için 4 adet mop takım, cam ve yerler için 4 adet çek takımı, cam temizleme sıvısı, muayene, bulaşık ve temizlik eldivenleri, organik dezenfekte temizlik ilacı ve 5 litrelik 2 kova bulunuyor.