Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan kursiyerler, sergi heyecanı yaşadı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da bu heyecana ortak oldu.

Bornova Belediyesi’nin 6 merkezde verdiği Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda 9 ay boyunca eğitim alan kursiyerler, eserleri sergilemenin heyecanını yaşadı. Fotoğrafçılık, resim, seramik, el sanatları ve takı tasarım dallarında ortaya konulan eserler, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ile Büyük Park’ta Bornovalıların beğenisine sunuldu. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 500’e aşkın kursiyerin heyecanına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da ortak oldu. Purçu ve Atila, serginin açılış kurdelesini kursiyer çocuklarla birlikte kesti.

Atila: Herşeyin başı eğitim

Başkan Olgun Atila, Mayıs ayını tüm güzelliklerin bir arada yaşandığı hareketli ve renkli bir dönem olarak nitelendirdi. Sanatın çok güzel bir uğraş olduğunu vurgulayan Atila, “Bu güzel eserleri ortaya koyan tüm kursiyerlerimiz kutluyorum. Herşeyin başı eğitim. Aydınlık yarınlara ancak eğitim sayesinde ulaşabiliriz. Bu vesile ile tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyor, Baş Öğretmenimiz Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum” diye konuştu.

Purçu: Başkan Atila’yı kutluyorum

Herşeyin insanı sevmekten geçtiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise “Olgun Atila da işte böyle bir insan. Tüm hizmetleri insan odaklı ve her zaman insanlarla iç içe olan bir belediye başkanı. Toplumun tüm kesimlerine sahip çıkıyor. Kendisini kutluyorum” dedi.

Kadınların el emeği ürünlerinin satışını da yaptığı Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ile Büyük Park’taki sergi, 15 Mayıs’tan itibaren Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde olacak.