Bornova Belediyesi’nin Asfalt Üretim Tesisi’nde ürettiği asfaltın, Bornova Belediyesi İktisadi İşletmesi aracılığıyla talep eden belediyelere ve ilgili alt yapı kurumlarına satılmasıyla ilgili meclis süreci tamamlandı. Bornova Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Meclisi, Başkan Vekili Hüseyin Ünal yönetti.

İlçedeki yol sorunlarını tamamen çözme hedefi doğrultusunda Asfalt Üretim Tesisi kuran Bornova Belediyesi, ihtiyaç fazlası asfaltı talep gelmesi durumunda diğer belediyelere ve ilgili alt yapı kurumlarına verecek. Bu amaçla gerçekleştirilecek asfalt satışı, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan iktisadi işletme aracılığı ile yapılacak. Bu birim tarafından yapılacak asfalt satışına ilişkin tarifenin belirlenmesine ilişkin önerge meclis toplantısında görüşülerek onaylandı.

Çevre dostu protokoller
Öte yandan Bornova Belediye Meclisi’nde iklim değişikliği ile mücadele ve doğa ile uyumlu kent olma çalışmaları için iki ayrı protokol gündeme geldi. Bornova Belediye Meclisi’nde, Bornova Belediyesi’nin “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın (Sustainable Energy and Climate Action Plan) hazırlanmasıyla ilgili Yaşar Üniversitesi ile protokol imzalanması konusundaki başkanlık önergesi ilgili komisyonlara gönderildi. Bornova Belediyesi’nin doğa ile uyumlu bir kent olma hedefi doğrultusunda Çevre Mühendisleri Odası ile yapacağı işbirliği protokolü hakkındaki önerge de komisyonlara gönderildi.