İzmir'in Bornova ilçesinde 4 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdiği projeleri anlatan Belediye Başkanı Olgun Atila, "Benim derdim de, aşkım da Bornova" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2014 yılından bu yana yaptığı çalışmaların anlatıldığı filmin gösterimiyle başlayan toplantıda çevre ve temizlikten park bahçelere, yeni kültür merkezlerinden modern pazaryerlerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan Bornova Stadı sayesinde Bornova'nın adını dünyanın duyduğunu savunan Atila, Süper Lig'in şampiyonunun kupasını Bornova'da havaya kaldırabileceğini belirterek, bunun kent için önemine dikkat çekti. İzmir'in en çok yeşil alana sahip ilçesi olduklarını dile getiren Atila, "Konuşan Duvarlar projemiz sayesinde binaların görüntüsü ile rahatsız veren cepheleri hatıra fotoğrafı çekilen alanlara dönüştürdük. İlçenin dört bir yanını tematik heykeller ve kent mobilyaları ile donattık. 3 bin 500 metrekare alanda 20 milyon TL'ye mal olacak Çocuk Dünyası'nın temelini Kazım Dirik Mahallesi'nde atıyoruz. 35 bin metre kare alanda projelendirilen Karaçam Çocuk Köyü ile Pınarbaşı'nda 24 bin metrekarelik alanda tasarlanan Hayal Bornova ise ardından gelecek projelerimiz. Bu üç proje tamamlandığında İzmir dışından bile aileler çocukları ile birlikte tatil için Bornova'ya gelecek" diye konuştu. 2014 yılından bugüne 3 seçim, bir referandum, bir darbe girişimi yaşandığını hatırlatan Atila, hiçbir olumsuzluktan etkilenmeden işlerini yaptıklarını dile getirerek "Benim derdim de, aşkım da Bornova" dedi.

229 MİLYON 731 BİN LİRALIK YATIRIM


Son 4 yılda 229 milyon 731 bin liralık fiziki, kültürel, sağlık, ve sosyal yardım alanında yatırım yapılan Bornova'da son bir yıl içinde Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi ile Pınarbaşı Kültür Merkezi'nin hizmete açıldı. Dost Market'in sayısı dörde çıkarken, Down Kafe, Diyet Kafe, Çınar Kafe, Engelsiz Kafe hizmete girdi. Mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi'ne bağlanan 12 eski köy yerleşiminde yollar ve meydanlar parke taş ile kaplanırken, ilçe genelinde 2014-2018 yılları arasında 45 kilometre asfalt döküldü, 7 kilometre beton yol yapıldı.

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE TASARRUF


Erzene Mahallesi'nde 2014 yılı sonunda üretime geçen 300 kilowattlık Fotovoltaik Güç Tesisi'nde üretilen elektrik, Bornova Belediyesi'ne maliyetini karşılayıp kazanç sağlamaya başladı. Vatandaşların atıklarını kendi imkanlarıyla getirip teslim edebildikleri Atık Getirme Merkezi, Pınarbaşı Kemalpaşa Caddesi üzerinde kuruldu.

BORNOVA İÇİN FİKİRLER YAYINLANDI


Bornova İçin Fikirler (BİF) Projesi ile Bornova'nın geleceği için hayal edilen projeler tasarıma dönüşüyor. Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün koordinasyonundaki BİF Projesi üniversitelerin ilgili bölümleri ile birlikte yürütülüyor. Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, 2016 yılında Evka-3 Mahallesi'nde kuruldu. Atölyede; Uzman Pastacılar Derneği, İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile pastacı, aşçı, barista ve servis elemanları yetiştiriliyor. Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi kadınlara meslek edindirmek ve istihdam olanağı sağlamak için kuruldu. İş sahibi olmak isteyenlerle eleman arayan işletmeler arasında İstihdam Birimi aracılığıyla köprü kuruldu.

KİRAZ FESTİALİ İLE ÜRETİCİYE DESTEK


Bornova'da en çok kiraz üretilen bölgelerden biri olan Beşyol Mahallesi'nde gerçekleştirilen Kiraz Festivali'ne binlerce İzmirli katıldı. 2014 yılından bugüne 500 farklı kültürel etkinlik düzenlendi. Kiraz Festivali, Uçurtma Şenliği, Uluslararası Suluboya Festivali ve Gençlik Festivali, Bornova'nın ilkleri oldu. Her yıl geleneksel olarak yapılan Homeros Kısa Öykü Yarışması'nın yanısıra 2014 yılı itibariyle Bornova'nın tanıtımına yönelik yine ilk kez İnstagram Fotoğraf Yarışması, Bornova Şarkıları Yarışması ve Bornova'yı anlatan şiir yarışması gerçekleştirildi.

ATA ANI EVİ


Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarında, "Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum" sözüyle İzmir'e verdiği önemi gösterdiği yer olan Belkahve'de, İl Özel İdaresi'nden Bornova Belediyesi'ne devrolan atıl restoran, dönemin ruhunu ve izlerini taşıyan Ata Anı Evi'ne dönüştürüldü. 2016 yılında İzmir'in kurtuluşu olan 9 Eylül günü açılışı gerçekleştirilen Ata Anı Evi'nde kurtuluş mücadelesini anlatan pek çok eser sergileniyor. Ata Anı Evi'ni açıldığından bugüne binlerce kişi ziyaret etti.