Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıç ise Elazığlı ve Malatyalı velilere seslenerek, “Gözünüz arkada kalmasın” dedi. 

Geçtiğimiz ay, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’a, Elazığlı gençten anlamlı teşekkür ziyareti gerçekleşti. 

Elazığ ve Malatya illerinde toplam 41 kişinin yaşamını yitirdiği, bin 607 kişinin ise yaralandığı depremin yaralarını sarmak için, ilk etapta yetkililerden aldığı bilgilerin ışığında eksikleri tespit eden Başkan Kılıç, Buca Belediyesi yardım aracını bölgeye göndermişti. 

Deprem günü de sosyal medya hesaplarından memleketlerine gitmek isteyen Buca’daki üniversite öğrencilerine çağrı yapan Kılıç, çağrı sonrası başvuru talebinde bulunan tüm öğrencilerin uçak biletlerini alarak aileleriyle buluşmalarını sağlamıştı. 

Başkanımız bizi burada bırakmadı


Depremin ardından memleketine giden, daha sonra öğrenimine devam etmek için Buca’ya dönen Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı Tesisat Bölümü öğrencisi Taner Yazıcıoğlu, Kılıç’a teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Verilen desteğin kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, “Deprem sırasında ailem Elazığ’daydı. Buca Belediyesi’nin bir paylaşımını gördüm. Memleketime gitmek için başvuruda bulundum. Başkanımız hemen biletimizi aldı; arkadaşımızla ailelerimizin yanına gönderdi. Sağ olsun, bizi burada bırakmadı” diye konuştu.  

Gözünüz arkada kalmasın

Yazıcıoğlu’nun nazik ziyareti için teşekkürlerini sunan Kılıç ise Elazığ’daki son durum hakkında bilgi aldı. Kılıç, “Bizler, Kurtuluş Savaşı gibi bir destanı yoklukla, dayanışmayla yazmış bir milletiz. En büyük özelliğimiz, böylesine zor zamanlarda tek yürek olmamızdır. Bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Buca’daki öğrenci kardeşlerimiz bizim için çok değerlidir. Onlar buraya gelirken ailelerine ‘gözünüz arkada kalmasın’ demiştik. Gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Evlatları burada olan Elazığ ve Malatya’daki ailelerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. İçiniz rahat olsun, çocuklarınız bizlere emanet” dedi.