Kampanya ile vatandaşların bağışladığı hacimli eşyalardan kullanılabilir nitelikte olanlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılırken, kullanılamaz olanlar ise geri dönüşüm kanalları ile yeni bir ürünün hammaddesi olarak değerlendirilecek.

Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 (Horizon 2020) programı tarafından finansal olarak desteklenen geri dönüşüm projesiyle ilçedeki kullanım ömrünü tamamlamış büyük hacimli evsel atıkları ekonomiye kazandıracak. Büyük hacimli atıklara ikinci bir hayat vermek için yürütülen URBANREC Projesi kapsamında yılda 4 kez düzenlenecek olan toplama kampanyasının ilki 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Bu kampanya ile vatandaşların bağışladığı hacimli eşyalardan kullanılabilir nitelikte olanları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Kullanım ömrünü tamamlamış olanlar ise yeni hammaddelere dönüştürülecek.

‘Toplama Kampanyası’na destek olmak ve eşya bağışlamak isteyen vatandaşlar

‘0 555 0310612’ numaralı Atık Hattı’nı arayabilir.

URBANREC Projesi

URBANREC Projesi’nde Türkiye’den Bornova Belediyesi ve İYTE ortak olarak yer alıyor. 7 farklı Avrupa ülkesinden şirketler, belediyeler ve araştırma enstitülerinin bulunduğu 21 ortaklı projenin koordinatörlüğünü İspanya’da bulunan AIMPLAS isimli teknoloji merkezi yürütüyor. 42 ay sürecek projenin 493 bin liralık bütçesinin tamamı Avrupa Komisyonu tarafından finanse ediliyor.