Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, bu yıl da büyük coşku ve yoğun katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 10 bin kişi aşurenin bereketini paylaştı. Dostluk ve kardeşlik mesajları veren Başkan Akpınar “Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz" dedi.

 
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel Aşure Günü etkinliği Karşıyaka İZBAN İstasyonu yanında, Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı üzerinde gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Sadettin Yücel, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Dualar eşliğinde karılan kazandan, yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıtıldı, dostluk ve barış mesajları verildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Aşure Günü’nün yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olduğuna inanıyorum. Aşuremizi kaynatırken birlik ve bütünlüğümüzü bir araya getiriyoruz. Mutluluğa, barışa, ahlak temizliğine, maddi ve manevi arınmaya yol veriyoruz. Toplumsal barış için; kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Dinimiz, dilimiz ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde yaşamanın güzelliğini görmek için çalışıyoruz” dedi.

 
“BARIŞIMIZ DAİM OLSUN”

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise “Muharrem Ayı’nın özüne ve ruhuna uygun şekilde birlikte oluyoruz ve aşuremizi karıyoruz. Muharrem, hürmet ayıdır. İnşallah bundan sonra da barış ve dostluk içinde birlikte olmaya devam edeceğiz. Tıpkı aşuredeki farklı tatlar gibi, Karşıyakamızda da ülkemizin her yöresinden insanımız birlikte yaşıyor ve yaşayacak. Barışımız daim olsun” diye konuştu.