Belediye Başkanı seçilmesinden bu zamana geçen üç yıllık sürede yaptığı çalışmaları anlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, gazetecilerle Svalinn Hotel’de bir araya geldi. Geniş katılımın olduğu toplantıda Başkan Arda, “Görev süresinin geride kalan 3 yılında fiziki, sosyal ve kültürel alanda birçok çalışmaya imza atarak geleceğin Gaziemir’ini kurmak için önemli adımlar attık. Mali disiplin ve kamulaştırma hamlelerimizle ayakları yere basan bir belediye yarattık. Halkın yararını gözeterek kamusal alanları genişlettik. Yaşama geçireceğimiz Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi ve Gaziemir Gençlik Merkezi projelerimizle ilçemizin kültürüne ve geleceğine yön vereceğiz” diye konuştu. Tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme hedefiyle attıkları adımlar sayesinde belediye bütçesine büyük yük getiren temizlik aracı kiralama sistemine 19 yeni temizlik aracı satın alarak son verdiklerini söyleyen Arda, “Bu uygulama ile her ay belediyeye 440 bin lira tasarruf sağladık. Uyguladığımız mali disiplin ve ekonomik tedbirlerle piyasaya bir kuruş borcumuz kalmadı” dedi.

Porta 2 ve 3 yolda

Kira süresi dolan belediye mülklerini, belediye bünyesinde işletme kararı alarak kamusal alanları genişletmeye devam ettiklerini dile getiren Arda, “Halkımızın kaliteli ve sağlıklı hizmet alabileceği tesisler açma hedefiyle projeler yaşama geçiriyoruz. Bu anlayışla yaşama geçirdiğimiz ve bugüne kadar vatandaşlarımız tarafından da çok beğenilen Porta Gaziemir’in sayısını artırmayı hedefliyoruz. Gaziemirlilerin nefes alabilecekleri, kaliteli hizmete ve sağlıklı gıdaya erişebildikleri Porta Gaziemir, 2 bin 800 metrekarelik açık alan üzerinde kuruldu. 420 metrekare kapalı alanı bulunan Porta Gaziemir, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik bir girişimi de içinde barındırıyor. Yapımını tamamladığımız, Sevgi Yolu’ndaki Porta 2’yi kısa sürede hizmete alacağız. Ayrıca Sarnıç Porta 3 için de çalışmalara başladık” açıklamalarını yaptı.

Beni heyecanlandıran bir proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Arda, “İlçemize 100. Yıl Sanat Merkezi ve Gaziemir Gençlik Merkezi yapıyoruz. İki belediye arasında imzalanan protokole göre mülkiyeti Gaziemir Belediyesi’ne ait olan ve büyükşehir belediyesinin fidanlık olarak kullandığı Buca’daki alan ile 3’te 2 hissesi büyükşehre ait olan Gaziemir’deki arsa takas edildi. Şu anda Migros Süpermarket olarak kullanılan ve takası yapılan Atıfbey Mahallesi 2049 ada 1 parseldeki alana 100. Yıl Sanat Merkezi, Irmak Mahallesi 2148 ada 8 parseldeki araziye ise Gaziemir Gençlik Merkezi yapılacak. Bu iki büyük projenin, maliyetini İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Yaşama geçireceğimiz Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi ile İzmir’in kültür sanat yaşamına yön vereceğiz. Gaziemir kültürle sanatla yoğrulan bir yer. Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi projemizin kendisi de mimari bir sanat eseri olacak. Projemizi, Gaziemir’in merkezi konumunda toplam 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alanda yaşama geçireceğiz. Beni çok heyecanlandıran bir proje. Geçerken herkesin görüp büyüleneceği bir sanat eseri olacak” diye konuştu. Sarnıç Toplum Merkezi’nin faaliyete geçeceğini de belirten Arda, “Toplumun her kesimi için hizmetlerin sunulacağı merkezde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Özel hizmetlerle, dezavantajlı yurttaşların sorunlarıyla baş etmeleri ve yaşamın her aşamasında daha fazla yer almaları sağlanacak”  dedi. Gaziemir Belediyesi’nin hazırladığı yenileme projesi kapsamında Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’ni de baştan sona yenilediklerini belirten Arda, “Kültür, sanat ve spor alanlarında da önemli çalışmalar hayata geçirdik. Kültür etkinliklerimiz kapsamında önemli sanatçıları Gaziemir’in sahnelerinde ağırlıyor, sanatseverlerle buluşmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziemir yenileniyor

İlçeye modern bir görünüm kazandırmak için belediye çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Arda, 16 mahallede yol yapım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ayrıca parklarda da yenileme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Arda, “Parklar daha konforlu ve güvenli oldu” dedi. Son olarak Sevgi Yolu’nda yapılan çalışmalara da değinen Arda, “Çalışmaların tamamlanmasıyla Sevgi Yolu 3. Etap, beton yapısından kurtularak yemyeşil bir görünüme kavuştu” sözlerini kaydetti.
Sosyal belediyecilik adımları
İhtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve iyilik ağını genişleten Sosyal Market ile 729 aileye ulaştıklarını açıklayan Arda, belediyenin sağlık hizmetlerine de dikkat çekti. Arda, “Sağlık alanındaki hizmetlerimizle de fark yaratıyoruz. Evde hasta ve yaşlı bakım, ücretsiz nakil ambulansı, hoş geldin bebek, psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti, diyetisyen hizmeti, fizik tedavi hizmeti, hasta nakil ambulansı, cenaze hizmetleriyle hayatın her aşamasında vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz.  Bu hizmetleri yürüten belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara koruyucu hekimlik çalışmalarının yanı sıra, bireyin bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan güçlü olmasını sağlamak için eğitim ve seminerler de düzenliyor” dedi.