İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, genç kuşaklara kent tarihi ve kültürünü aşılamak için hayata geçirdiği İzmir Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programı'nın yeni dönemi 3 Ekim'den itibaren başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından 2016 yılında başlatılan ve büyük ilgi gören “İzmir Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programı”nda yeni dönem 3 Ekim’de start alıyor. APİKAM çatısı altında yürütülecek programda ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik uzman eğitmenler tarafından öncelikle 1 saat görsel olarak öykü sunumu yapılıyor. Öğrenciler daha sonra 1 saat atölye çalışmasıyla interaktif olarak drama etkinliğine katılıyor. İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini konu alan öykülerle çocuklara yaşadığı kenti tanıtma ve kentlilik bilinci oluşturmayı amaçlayan program, haftada iki gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere farklı sınıfların katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Eğitim programı kapsamında İzmir’in tarih içerisindeki değişimi ve gelişimi, Kemeraltı ve tarihi mekanlar, Kadifekale ve kültürel zenginlikleri, Atatürk ve İzmir gibi temalar 4 farklı öykü-atölye kapsamında işlenerek çocuklara aktarılıyor. Ayrıca eğitime katılan öğrenciler, Kent ve Ulaşım Sergisi’ni gezerek yaşadıkları kentin tarihini ve kültürel birikimini daha iyi öğrenme şansına sahip oluyor. Ücretsiz programa katılmak isteyen okulların [email protected] adresinden ya da 293 39 11-01 02 numaralı telefondan randevu almaları gerekiyor.