İzmir’in kalbi Konak’a bağlı Alsancak Semti’nde yaşayan resim tutkunu 32 kadının elinden çıkan tablolar Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan sergide görücüye çıktı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki sergide yer alan farklı tekniklerde yapılmış 40 tablo ziyaretçilerden tam not aldı.
Alsancak Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney’in çabası sonucu bir araya gelen semt sakini 32 kadının resimlerinin yer aldığı serginin açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Sergi açılışında konuşan Başkan Pekdaş, tablolarıyla sergide yer alan Alsancak Kültür Mahallesi sakini kadınları tebrik etti. Tamamına yakının amatör olarak resim sanatıyla ilgilenen kadınları başarılı çalışmalarından ötürü kutlayan Başkan Pekdaş, sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

ÖNCELİKLERİMİZ ÜLKE SORUNLARI OLDU


Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullarda sanatın birleştirici gücüne her zamankinden daha da fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Sema Pekdaş, “Ülkemizde öyle bir siyasi iklim var ki; yapmanız gereken işleri bir tarafa bırakıp başka işlerle meşgul olmak zorunda kalıyoruz. Farklı öncelikler öne çıkıyor ve kent değil önde olan, ülke oluyor. Ama bu dönemler de geçici dönemler. Bu ülkenin yurttaşları pek çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Elbette bu zorlu günlerden de onurlu bir çıkış bulacağız” dedi.

DEMOKRASİYİ KADINLAR GETİRECEK


Serginin her yönüyle değerli bir çalışma olduğunu belirten Başkan Pekdaş, “Cumhuriyet bir kadın devrimi olarak duruyorsa, demokrasiyi de yine kadınlar olarak bizler getireceğiz. Kadınlar öngörüleri ve sağduyularıyla, sanata bağlılıklarıyla bunu gerçekleştirecek. Burada yer alan eserlerin tamamı insanın yüreğini diri tutan işler. İnsanın yaratıcılığını geliştiren, dünyaya farklı pencerelerden bakmasını sağlayan çok boyutlu çalışmalar. Kadınlar resmin arkasını görürken, gördüğü şeye duygu katmasını da bildiği için bu güzellikler ortaya çıkarıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş ve diğer davetliler sergiyi gezerek, eserleri yakından inceledi.