Karşıyaka Belediyesi ve HAYTAP işbirliği ile gerçekleştirilen çalışma sayesinde 140 köpeğin aşılamaları yapıldı. Kendilerine gösterilen sevgi dolu yaklaşıma aynı şekilde cevap veren köpekler, hiçbir sıkıntı yaşanmadan aşılarını oldu.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Taypark Klinik Birim Sorumlusu Vt. Alper Fahri Kaçamak çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Öncelikle yorucu da olsa çok keyifli bir etkinlikti hepimiz adına. Ekibim ve ben çok keyif aldık. Başta belediye başkanımız olmak üzere müdürümüz de bu tarz etkinlik ve eylemlere oldukça ilgili ve istekli yaklaşır. Ferdinand’ın çiftliği olarak da bilinen Angels Farm'a da düzenli olarak başta kısırlaştırma olmak üzere yardımcı olmaktayız. Gülgün Hamamcıoğlu, Esin Önder, Meral Örüç gibi ilgili havanseverlerimizle ve DOHAYDER ile iletişim içindeyiz. Birim amirimizin de çabası ile böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Gönüllülük esasına dayalı olarak ben ve ekibim “Bu canlarımız için ne gerekiyorsa yaparız” dedik ve yola koyulduk. Yolda aklımızın bir köşesinde “Acaba nasıl bir ortama gidiyoruz” diye de düşünüyorduk çünkü internet ve sosyal medya başta olmak üzere bazı olumsuz yorum ve durumlar olduğunu duymuştuk. Şopengazi Barınağı'na girer girmez bu düşüncelerimiz rüzgardaki toz zerreleri gibi uçup gitti. Çünkü uzun yıllardır birlikte çalıştığımız Meral hanım ve gönüllüler beklentimizin oldukça üzerinde güzel bir barınak ortamı kurmuştu. Yıllarını belediyede bakımevi ve barınak hekimliğine adayan biri olarak oldukça hoşuma gitti bu durum. İşimizin en keyifli yanı, çoğu canımız enjeksiyon sırasında yanımıza kendi gelip, tutulmaya bile ihtiyaç duymadılar. Bunun anlamı benim için şu demektir; o canlarımız öyle güzel ve sevgi dolu bir ortamda bakılıyor ki hiç görmedikleri bizden de aynı ilgi ve sevgiyi bekledi. Tersi olsa bizden kaçar ve korkarlardı. Umarım bu etkinliğimiz diğer kurumlar için de harekete geçmek için bir adım olmuştur.”

SÜPER KAHRAMANLAR

Çalışma ile ilgili bilgi veren HAYTAP Temsilcisi Meral Örüç de, “Şopengazi Nebiha Deprem Köpek Bakımevi'ne Karşıyaka Belediyesi&Haytap işbirliğinde Süper Kahramanlar geldi. Sadece 3 saat içinde 140 çocuğumuzun iç dış parazit ve kuduzları yapıldı. O kadar seri, organize ve korkutmadan yapıldı ki o yüzden bu ekibe 'süper kahramanlar' dedim. Hatta bakımevimizdeki canlardan ağzı ateşli silahla dağılan Nazlı bile veteriner hekimi Duygu ablasına önce eliyle ‘git buradan’ dedi ama sonra sevgiyle yaklaşılınca iğnelerini oldu. Başta sevgili Karşıyaka Belediyesi Başkanımız Dr. Cemil Tugay olmak üzere, Veteriner İşleri Müdürümüz Çağlayan İnanlı, veteriner hekimlerimiz Alper Kaçamak ve Duygu Çoban ile Veteriner Teknikerimiz Neşe Şirin’e gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.