Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında vücudun çok daha hızlı dehidrasyona uğradığını belirterek, “Günde en az iki buçuk- üç litre su içilmeli” dedi. Su içmekte zorlananlar için suyun limon, tarçın veya elma kabuğuyla tatlandırılmasını önerdi. Ayrıca, terleme ile kaybedilen minerallerin yerine konulması için her gün bir şişe maden suyu tüketilmesi tavsiye edildi.

Cilt sağlığı ve güneşten korunma

Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinin ve nemlendiricilerin düzenli kullanımını önerdi. Özellikle hassas ciltler, güneş alerjisi olanlar ve lekelenmeye eğilimli kişiler için en az SPF 50 koruma faktörlü ürünlerin kullanılması gerektiğini vurguladı.

Saç bakımı ve yaz ayları

Dr. Dündar, saçların güneş, deniz ve havuzun etkisiyle zarar görebileceğini belirtti. Saç bakımında argan yağı gibi bitkisel yağların kullanılmasını, masajla kan dolaşımının artırılmasını önerdi. Ayrıca, saç dökülmelerine karşı glikan ve protein içerikli takviyelerin ve losyonların yaz aylarında rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi.

Beslenme önerileri

Diyetisyen Al, yaz aylarında meyve ve sebze tüketiminin önemine dikkat çekti. Özellikle kavun ve karpuz gibi şeker oranı yüksek meyvelerde porsiyon kontrolü yapılması gerektiğini belirtti. Karpuz yerken yanında peynir tüketmenin kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Demir eksikliği şikayeti olanlar dikkat! Hangi takviyeler alınmalı, nasıl bir tedavi uygulanmalı.. Demir eksikliği şikayeti olanlar dikkat! Hangi takviyeler alınmalı, nasıl bir tedavi uygulanmalı..

Sağlıklı yaşam için öneriler

Yaz aylarında yağlı ve fast food tarzı gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirten Diyetisyen Al, yoğurt, kefir gibi probiyotik içerikli gıdaların sindirimi kolaylaştırdığını, turşu ve sirke gibi ürünlerin de faydalı olduğunu söyledi. Gazlı içecek ve soğuk kahve tüketiminin arttığını, bu içeceklerin vücuttan su atılımını hızlandırdığı için her bardak için bir bardak su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA