Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Vakfı Kadınlar Birliği'nin konuğu olan sunucu ve yazar Saba Tümer, 21 Günde Mutluluk adlı kitabını imzaladı birlik üyeleri ile söyleşi yaptı.

Kahkahalarıyla tanınan Saba Tümer, mutlu olmanın sırlarını yaşadığı kişisel deneyimleriyle anlattı, 'Hayır' diyebilme gücünün sağlıklı sınırlar oluşturabilmede kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Tümer, "İnsanları kırmamak adına çoğumuzun kendi önceliklerinden feragat ederek gitmek istemediğimiz toplantılara katılıp, görüşmek istemediğimiz insanlarla iletişimimizi devam ettirdiğimizi görüyorum. Yaptığım ilk şeylerden biri buluşma sonrasında pişmanlık duyduğum arkadaşlarımla arama mesafe koymak oldu. İlk başta kendimi yalnızlaştırmaktan korkmama rağmen bu elemelerin hayatımı köklü olarak değiştirerek kendimi daha mutlu hissettirdiğini fark ettim. Bu bence insanın kendisine saygı ve sevgi duymasının önemli bir yolu" dedi.

Yürüyüş yapmanın iyi fikirlerin ortaya çıkabilmesi için hayati öneme sahip olduğunu belirten Tümer şunları söyledi: "İnsanın kendi ile tek başına kalabilme fırsatını veren yürüyüş yapmanın uzun yıllardır mutlu olmanın sırlarından biri olduğunu biliyor ancak kendime bahaneler üreterek erteleyip duruyordum. Yürüyüş yapmanın aklıma yeni ve pozitif sonuçlar getiren fikirler ürettiğini fark ettim. Tembellik yapmak istediğim zamanlarda yürüyüşlerime hareket ve çekicilik kazandırmak amacıyla 'Seni seviyorum, teşekkür ederim, iyi ki varsın ve özür dilerim' cümlelerinin tekrarlandığı ünlü HOPOPONO cümlelerini tekrarlamaya başladım. Sonuç olarak gördüm ki bu tekrarlar ruhumu arındırıp kendimi daha dingin ve huzur dolu hissetmeme neden oluyor. Bugün yürüyüşlerime zihnimi düşüncelerden arındırmak amacıyla Esma-ül Hüsnayı'da ekledim."

Tümer, mutlu olmanın sırları arasında gereksiz eşyalardan kurtulmanın da yer aldığını anlatarak, "Evimi gereksiz eşyalardan arındırmam çok uzun zamanımı aldı. Özellikle ecza dolabımda tarihi geçmiş ya da ne için kullandığımı üzerine yazmadığım birçok gereksiz ilacın varlığını keşfettim. Ardından sıra gardrobuma geldiğinde yine uzun yıllardır hiç kullanmadığım eşyalarımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdım. Yaptığım değişimler bana her geçen gün daha büyük bir huzur ve mutluluk veriyor. Birçok insanın köklü değişim yaşama nedenleri çektikleri ıstıraptır. Benim değişmeye iten neden de bu oldu. Kitabımda bu süreci de destayları ile anlattım" diye konuştu.

Söyleşi sonunda EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran, Tümer'e plaket vererek teşekkür etti.