Bornova Belediyesi’nin yapımını kısa sürede tamamlayarak hizmete açtığı cemevi olarak da kullanılan Pınarbaşı Kültür Merkezi, bölgenin önemli bir eksiğini giderdi. Açılışın hemen ardından çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Merkez, vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

Alevi vatandaşların ibadetlerini özgürce yapabildiği Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde hobi ve beceri edindirmeden, meslek edindirme ve BELGEM kurslarına vatandaşlar için pek çok eğitim imkanı da sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, alevi kültür derneklerinin temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla geçen ay açılışı yapılan Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde zemin artı iki kat olarak yapıldı. Geçici sergi alanı ile gasilhane ve kurban kesim odasının da bulunacağı Merkez’in projesi, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi. İki çok amaçlı salon, okuma salonu, çocuk oyun alanı, toplantı odası ve dersliklerin bulunacağı Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde yemekhane ve mutfak ile toplantı ve taziye odası da düşünüldü. Pınarbaşı Kültür Merkezi toplam 1207 metrekarelik alana kuruldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bir sene önce temelini vatandaşlarla birlikte attıkları Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin açılır açılmaz vatandaşlar tarafından etkin bir şekilde kullanılmaya başlandığını belirterek, “Bu da ne kadar doğru bir projeyi hayata geçirdiğimizi gösteriyor. Burada hem alevi vatandaşlarımız ibadetlerini yerine getirebilecek, hem de çocuklarımız, kadınlarımız çeşitli kurslara katılabilecekler” dedi.