Ayvalık Belediyesi, Ayvalık’ın zumba eğitmenleri İlkay Örnek ve Evrim Deniz Türkoğlu ortak çalışması ile “Para değil, mama getir” sloganıyla bir zumbathon düzenleniyor.

Türkiye’nin zumba eğitmenleri Ayvalık Hayvan Tedavi Merkezi’ne mama desteği sağlamak için bir araya geliyor.

İzmir, İstanbul, Balıkesir gibi illerden gelen 27 zumba eğitmeni hem barınaktaki canlar için farkındalık yaratacak, hem de katılanlara 4 saat boyunca enerji dolu dakikalar yaşatacak.

“Para değil, mama getir” sloganıyla 4 mart pazar günü Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek zumbathon'a, Türkiye’nin her yerinden mama desteği olacak. Zumba eğitmenlerinin yaklaşık bir aydır çevrelerinde sürdürdükleri kampanya tanıtımıyla toplanan mamalar da etkinlik günü bir araya getirilerek Ayvalık Hayvan Tedavi Merkezi’ne teslim edilecek.

Organizasyona katılmak isteyenlerin bütçesine göre mamasını alıp, dansa uygun kıyafetlerle 4 mart pazar günü saat 13:00’da Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde olmaları yeterli.

Zumba® nedir?
Zumba® sadece Zumba® Fitness Şirketi’nin onayladığı lisanslı eğitmenler tarafından uygulanabilen bir grup fitness dersinin adıdır. Dersler, Latin ve dünya müziklerinden örnekler eşliğinde yapılan farklı kareografilerden oluşur. Böylece katılımcılar bir yandan dans ederek eğlenirken diğer yandan da yüksek oranda kalori harcalar.

Zumbathon® nedir?
Zumbathon®, Zumba® Fitness eğitmenleri ve öğrencilerinin, Zumba®’yı sosyal sorumluluk anlayışları ile birleştirmeleriyle doğmuş bir kavramdır. Farklı şehirlerde çalışan eğitmenlerin, ihtiyaç sahibi bir kuruma maddi destek sağlamak amacıyla geliştirdikleri ve bilet gelirleri etkinlik öncesinde belirlenen bir kuruma bağışlanan, geniş katılımlı bir Zumba® Fitness Partisi’dir. Destek vermek isteyen kişiler, sadece bilet satın alarak da Zumbathon®’a katkı sağlayabilirler.