İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, ormana komşu olan otel ve yazlık sahipleri ile site sakinlerini, olası bir yangında daha ağır bedelleri ödemektense, küçük harcamalar yaparak önleyici tedbirler almaları konusunda uyardı.

Yunanistan'da geçen ay çıkan orman yangınında hayatını kaybeden insanların çoğunun ormana yakın bölgelerdeki yazlık site ve tesislerde yaşayanlar olduğuna dikkat çeken İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Ormana komşu olmak güzeldir, ancak küçük bir ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan kıvılcım, bir anda dev bir alev topuna dönüşür, çevresini yakıp yok edebilir" dedi. Aybal, ormana komşu olan otel ve yazlık sahipleri ile site sakinlerini, olası bir yangında daha ağır bedelleri ödemektense, küçük harcamalar yaparak önleyici tedbirler almaları konusunda uyardı. Bu sayede can ve mallarını koruyabileceklerini hatırlattı.



Bölge Müdürü Aybal, yazlık site ve otelleri inşa ederken mutlaka yangına dayanıklı inşaat malzemeleri tercih edilmesi gerektiğini belirterek, "Çatı yangına karşı en savunmasız yerdir. Yangına karşı dayanıklı malzemeleri tercih edin. Duvarınızda plastik oluk ve borulardan kullanmayın. Tüm su kaynaklarını itfaiye kullanımı için açık şekilde işaretleyin, havuzlarınız varsa bunlardan acil durumda su basabilecek mini seyyar motorlar bulundurun, hidratlarınız devamlı çalışır durumda olsun, bahçenizdeki otları ve dalları temizleyin, çöpleri tesislerin ormanla sınır olan duvar diplerine bırakmayın" dedi. DHA