İki ay önce ilçede geçici rehabilitasyon merkezi kurulması için belediyeden söz alan ancak hayvanseverler konuyla ilgili gelişme olmaması üzerine ilçeye çıkarma yaptı.

İzmir'in Menemen ilçesinde kısırlaştırma konusundaki yetersizlikler nedeniyle sokak hayvanı nüfusunun sürekli olarak artması ve hayvanseverlerin talep ettikleri geçici hayvan bakımevinin bir türlü hayata geçirilmemesi üzerine STK'lar yine ilçeye çıkartma yaptı. HAYTAP olarak 10 yıldır ilçede sokak hayvanları konusunda mücadele ettiklerini ve sonuç almadan pes etmeyeceklerini söyleyen Esin Önder, “Bakımevi ile ilgili Orman ve Su İşleri'nden izin alınmadığı yönündeki bilgiler üzerine 1 haftadır telefonla aramamıza rağmen geri dönüş alamadık. Gönüllülerden Sahara Meral ile belediye başkanlığına geldik ancak ne yazık ki yetkililerle görüşemedik. Buradan kaymakamlığa gittik. Kaymakamımız Bahri Tiryaki ve yazı işleri müdürümüz de çok şikayet aldıklarını ve defalarca belediyeye yazı gönderdiklerini aktardı” diye konuştu.

[caption id="attachment_95323" align="aligncenter" width="715"]menemen-bakimevi Hayvanseverler konuyla ilgili gelişme olmaması üzerine ilçeye çıkarma yaptı.[/caption]

AFİŞLER ASILACAK


Görüşmede en azından bir haber de aldıklarını söyleyen Önder, “Talep ettiğimiz halkı bilgilendirici pankartlar pazartesi gününden itibaren konulacak” dedi. Menemen'de sokakları da gezdiklerini anlatan HAYTAP Temsilcisi Önder, “Her yer yavru ve küpesiz köpeklerle dolu. Bagajdaki 2 koca kova yemeği canlara verdik. Belediyenin önünde bile küpesiz canlar vardı. Işıkkent RM'ye götürmekle bu sorun çözülmez. Geçici bakımevi acilen açılmalı” ifadelerini kullandı.