Kordonboyu'nda her gün balık tutmaya gelen Bülent Begoviç adlı vatandaş, yaralanan martıları motosikletiyle Hayvan Hastanesi'ne götürüyor. Bu nedenle de “Martıların 112'si” olarak tanınıyor.

Haber / Mustafa OĞUZ

Martıların en yoğun bulunduğu alanlardan biri olan İzmir Birinci Kordon'da her gün düzenli olarak balık tutmaya gelen Bülent Begoviç isimli vatandaş, zor durumda olan kanatlı dostların imdadına yetişiyor. Martılara gönüllü olarak acil servis hizmeti veren Begoviç son olarak bir yavru martıya el uzattı. Geçtiğimiz günlerde Kordonboyu'nda annesi ile birlikte uçuş eğitimine katılan yavru martı, gücü tükenince yere düştü. Ayağından hafif yaralanan fakat uçamayan yavru martının imdadına ise yine Bülent Begoviç yetişti. Yere düşen yaralı martıyı yakalayan hayvan dostu, her zaman yaptığını yaparak yaralı hayvanı veteriner hekime götürdü.

HERKESİN GÖREVİ

Motoru ile yaralı martılara ambulans hizmeti veren Bülent Begoviç daha önce de bunu birçok kez gerçekleştirdiğini kaydederek, “Anne martılar yavrularına sürekli uçuş dersi veriyor fakat içlerinde güçsüz kalıp yere düşenler de oluyor. Geçtiğimiz haftalarda balık tutarken yaralı halde bulduğum ve uçamayan yavru martıyı motorumla Hayvan Hastanesi'ne götürmüştüm. Ben götürmesem uçamadıkları için ya beslenemeyecekler ya da başka hayvanlara yem olacaklar. Buna gönlüm razı gelmiyor. O nedenle de onların imdadına koşup elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlar bana martıların 112'si lakabı ile hitap ediyor. Onların kurtulması ve yeniden uçması beni çok mutlu ediyor” dedi. Begoviç, bu sorumluluğun tüm vatandaşların hissetmesi gereken bir duygu olduğunu ifade ederek, hayvan dostlara sahip çıkılmasını ve onların sorunlarını çözme noktasında duyarlı olunmasını istiyor.