İzmir'in sahil ilçelerinden olan Karaburun'un dalış turizminin gözde merkezlerinden birisi olması için kaymakamlık ve belediye iş birliğiyle çalışmalar yapılıyor.

Doğal güzellikleri, sakinliği ve nergis çiçeğiyle dikkati çeken ancak ulaşımdaki zorluğu nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamayan Karaburun, Başbakan Binali Yıldırım'ın 35 projesinden biri olan Çeşme Otoyolu ile Karaburun arasını kapsayan karayolunun büyük kısmının tamamlanmasıyla hızla gelişiyor.

İlçenin kalkınması için el ele veren kaymakamlık, belediye ve diğer kamu kurumlarının tanıtım faaliyetlerini artırması ve ulaşım altyapısının sorun olmaktan çıkarılması, başta ilçe sakinleri olmak üzere turizme yatırım yapan esnaf ile girişimcileri memnun ediyor. Doğal güzellikleri bozulmadan gelişip kalkınmayı hedefleyen yatırımlar, en çok ilçe yöneticilerini sevindiriyor.

Belediye ve kaymakamlık, tanıtım çalışmaları çerçevesinde hazırladıkları yazılı ve görsel materyallerle, dünyanın 5'inci ve bölgenin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), Uluslararası İzmir Fuarı, Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok kentinde düzenlenen ulusal ve uluslararası turizm fuarlarında açtıkları standlarla ilçenin potansiyelini sergiliyor.