İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Kadın Hakları Koruma Derneği tarafından hazırlanan 'Hayata Sanat Kadına Hayat' projesi sona erdi.

Haber / Mustafa OĞUZ

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜSEM) ve Kadın Hakları Koruma Derneği tarafından hazırlanan “Hayata Sanat Kadına Hayat” projesi tamamlandı. Dernek üyelerinin yanı sıra mahkemeleri halen devam eden şiddet mağduru kadınların da katıldığı proje kapsamında hayata adeta yeniden başlayan kadınlar hat sanatı ve mozaik yaparak duygularını ortaya koydu, aynı zamanda birbirleri ile kaynaşma ve dostluk kurma fırsatı buldu. Projenin tamamlanmasının ardından derneğin Karataş'taki binasında bir toplantı yapıldı.

DEĞERLİ HİSSETTİLER

Projede görev alan Uzm. Psikolojik Aile Danışmanı Ferhan Bıçakçılar katılımcı kadınların yalnızlıklarından kurtulup bu güne kadar alınmayan eğitimlerle kendilerini güçlendirdiklerini belirterek, “Kadınların şiddet karşısında kararlı ve net olması gerekiyor. Haklarını bilmesi ve sonuna kadar kararlı davranması kaçınılmaz. İnsanlar mutlu olmak için değil mutlu oldukları için evlenmeli. Hayatta kaç defa düştüğün değil kaç defa ayağa kalktığın önemlidir. Kadınlardaki en büyük virüs değersizlik duygusudur. Bu eğitimle kendilerini değerli hissettiler. Projede yer alan kadınlar değer algısını buldu. Çocukları olanlara ana okulu fırsatı verildi” dedi.

POZİTİF AYRIMCILIK

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir ise derneğin proje ile çıtasını yükseltttiğini ve artık uluslararası projeleri de başaracağını ispat ettiğini belirtti; “Kadının hakkı için erkeğin aydınlanma projelerine de yer vermek gerek. Biz Atatürk gibi herkesi kucaklayarak erkek-kadın birlikte çalışıp topluma hizmet veriyoruz. Kadına değer veren projelerle özgüven aşılayıp kadının ayakları üzerinde durması için çabalıyor, pozitif ayrımcılığı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.