Kültürpark'ta doğan 7 yavru köpek ve annesine temizlik işçisi Nurettin Abakay sahip çıktı. Abakay, “Kendi bütçemden ve duyarlı insanların desteğiyle onları büyütmeye çalışıyorum” dedi.

Haber / Mustafa OĞUZ
İzmir Kültürpark'ta temizlik işçisi olarak çalışan 46 yaşındaki Nurettin Abakay, sadece parkın çevre temizliğini yapmakla kalmıyor, hayvan sevgisi ile de herkesin takdirini kazanıyor. Kültürpark'ın içinde yaşayan ve sarmaşıklar arasında doğum yapan Boncuk ismini verdiği sokak köpeği ile dünyaya getirdiği 7 yavrusuna sahip çıkan Abakay onların tüm sorumluluğunu üstlenmiş durumda.

SAHİPLENDİRMEK İSTİYOR

Hayvanları çok sevdiğini belirten Nurettin Abakay, “Bir ay önce temizlik yaparken sarmaşıklar arasında yavru köpekleri farkettiğimde henüz daha yeni doğmuşlardı. Çevrede onların barınacağı bir küçük yuva oluşturdum ve bakmaya başladım. İki çocuğum var. Hem kendi bütçemden hem de duyarlı insanların mama desteği ile onları büyütmeye çalışıyorum. Tabii ki onları sahiplendirmek, sıcak bir yuva bulmak her şeyden önemli. Biraz daha büyümelerini bekliyorum daha sonra sahiplendirmek için uğraşacağım" diye konuştu.